- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Mediji: Ukrajina postaje „groblje tenkova“

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaUništeni tenk ukrajinske vojske u pravcu Artjomovska
Uništeni tenk ukrajinske vojske u pravcu Artjomovska - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2024
Pratite nas
Kolumnista američkog časopisa The National Interest Piter Sučiju nazvao je Ukrajinu „grobljem tenkova“ zbog masovnog uništenja zapadne tehnike u zoni sukoba.
Kako je naveo, za manje od nedelju dana, Ukrajina je izgubila tri tenka M1 Abrams - ruski protivtenkovski projektili su odradili svoj posao.
"Ukrajina je postala groblje tenkova, a htela to američka vojska da prizna ili ne, tri tenka M1 Abrams su postali samo novi trupovi na njemu (groblju). Goreli su kao i svaki drugi tenkovi, kao i hiljade tenkova pre njih", naglasio je Sučiu.
„Sjedinjene Države su prvobitno isporučile Ukrajini 31 tenk M1 Abrams. Obaj potez je kritikovan kao nedovoljan da značajno promeni dinamiku na bojnom polju. Pojava zapadnih tenkova, uključujući britanski Čelendžer 2 i nemački Leopard 2, praćena je poteškoćama koje su se pojavile kod ukrajinskih posada koje su bile navikle na sovjetske modele. U svetlu toga, zona ukrajinskog sukoba nazvana je „grobljem tenkova“, dodao je Sučiu.
"Pored činjenice da su Ukrajini potrebne stotine tenkova, a ne desetine, postoji još jedan problem: kijevska vojska ima višedecenijsko iskustvo sa tenkovima sovjetskog tipa. Tenkovi koje isporučuje Zapad se jako razlikuju, a ubrzani kurs obuke nije dovoljan da se obuče posade za rukovanje ovim mašinama“, objasnio je stručnjak.
Pogpedajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala