- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kremlj: Moskva primećuje protivrečne izjave iz Pariza o Ukrajini

© Sputnik / Natalia SeliverstovaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2024
Pratite nas
Moskva poslednjih dana primećuje veoma kontradiktoran niz izjava iz Pariza u vezi sa ukrajinskim pitanjem, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„S jedne strane, gospodin (francuski predsednik Emanuel) Makron počinje da razmatra mogućnost slanja vojnih kontingenata u ukrajinski rat. S druge strane, francuski ministar spoljnih poslova kategorički negira mogućnost slanja takvih kontingenata“, rekao je Peskov novinaru Pavelu Zarubinu.
„U toku je veoma aktivna unutarfrancuska i intraevropska diskusija“, dodao je Peskov.
Prema njegovim rečima, Makron nastavlja da povećava nivo uvučenosti svoje zemlje u sukob u Ukrajini, što ne odgovara interesima samih Francuza.
„Jedno je očigledno – gospodin Makron je uveren u svoju politiku nanošenja strateškog poraza našoj zemlji, on nastavlja da povećava nivo direktnog učešća Francuske u ovom ratu. Sa našeg stanovišta, to nikako ne odgovara interesima Francuza“, zaključio je Peskov.
Podsetimo, predsednik Francuske je krajem februara, na pres konferenciji posle sastanka posvećenog podršci Ukrajine, izjavio da se ne može isključiti mogućnost slanja snaga u Ukrajinu, mada o tome nema konsenzusa među evropskim liderima.
U Kremlja su nakon toga poručili da u slučaju ulaska zapadnih snaga u Ukrajinu neće biti reč o verovatnoći, već o neizbežnosti direktnog sukoba Rusije i NATO.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala