- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Istražni komitet Rusije raspisao poternicu za oko 700 stranih plaćenika u Ukrajini

CC0 / / Zatvorske ćelije
Zatvorske ćelije - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2024
Pratite nas
Istražni komitet Rusije raspisao je poternicu za oko 700 stranaca koji se bore u redovima oružanih formacija Ukrajine, saopštila je novinarima pres služba IK na kraju operativnog sastanka koji je u Donjecku održao direktor resora Aleksandar Bastrikin.
„Na osnovu dobijenih dokaza, a prema odeljku 3 čl. 359 (plaćenici) Krivičnog zakonika Rusije, doneta je odluka o privođenju u odsustvu državljana Holandije, Norveške, Poljske i Rumunije. Za nekima od njih su raspisani nalozi za hapšenje u odsustvu“, ističe se u saopštenju.
Sudu su dostavljena na razmatranje u odsustvu i tri predmeta protiv trojice gruzijskih državljana koji su za novčanu nadoknadu aktivno učestvovali kao plaćenici u borbenim dejstvima na strani Oružanih snaga Ukrajine u sastavu „Nacionalne legije Gruzije“.
„Bastrikin je istakao da je neophodno nastaviti aktivan rad na privođenju plaćenika pravdi, a optužena lica neminovno moraju snositi krivičnu odgovornost“, navodi IK.
Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine priznala je da se u ukrajinskim redovima bore plaćenici iz 50 zemalja.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala