- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.
Tenk T-62 u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija

UŽIVO Bugarska vojska počela prebacivanje partije oklopne tehnike u Ukrajinu

Pratite nas
Sistemi PVO oborili su dron iznad Voronješke oblasti, rekao je šef regiona Aleksandar Gusjev. Gubernator Zaporoške oblasti Evgenije Balicki izrazio je nadu da će region uskoro biti u potpunosti oslobođen.
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
22:18 06.03.2024
Raketna opasnost objavljena u Kurskoj oblasti.
20:01 06.03.2024
Kaver za interaktivnu kartu SVO - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2024
MULTIMEDIJA
Interaktivna mapa na Sputnjiku: Jednim klikom do svih detalja sa linija fronta
17:25 06.03.2024
Ruske snage izvele su u 11.40 precizan raketni napad na hangar u industrijskoj zoni luke Odesa u kojem se vršila priprema za borbenu primenu bespilotnih čamaca Oružanih snaga Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Cilj napada je postignut i objekat je uništen, ističe se u saopštenju.
Ranije je grčki list "Proto tema", pozivajući se na člana grčke delegacije, objavila da grčki zvaničnici na čelu sa premijerom Kirijakosom Micotakisom na čelu, nisu povređeni u Odesi. List je tvrdio da je automobil ukrajinskog predsednika koji je bio na 150 metara od grčke delegacije bio meta napada dronom.
Takođe je navedeno da se u gradu čula jaka eksplozija malo pre susreta Micotakisa i Zelenskog.
List je naveo i da u grčkoj delegaciji nemaju problem sa bezbednošću u Odesi.
16:44 06.03.2024
Nemački kancelar Olaf Šolc smatra da je poverenje između Nemačke i njenih saveznika toliko dobar da im skandal sa prisluškivanjem oficira Bundesvera nije naneo štetu
„Uveren sam da je poverenje između Nemačke i njenih saveznika i prijatelja toliko snažno da ono što se desilo neće uticati na to poverenje“, rekao je Šolc na konferenciji za medije sa šefovima saveznih zemalja, odgovarajući na pitanje koliku je štetu odnosima sa drugim državama nanelo presretanje razgovora nemačkih oficira o raketama „taurus“.
15:23 06.03.2024
Dve osobe su poginule, a dve ranjene u ukrajinskom napadu na mesto Kremena u LNR, saopštile su lokalne vlasti.
15:14 06.03.2024
Bugarska vojska počela je prebacivanje partije stare oklopne tehnike u Ukrajinu, javlja TV bTV.
Bugarski parlament je u novembru ratifikovao sporazum o isporuci Kijevu 100 starih oklopnih transportera koji su se od 80-tih godina čuvali u skladištima bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova. Isporuka je kasnila iz finansijskih razloga.
Kijevu je namenjeno 110 vozila a prva partija postavljena je danas na platforme za transport.
Na mestu odakle kreće isporuka nalaze se i samohodne artiljerijske haubice „Gvozdika“ali nije jasno da li su i one namenjene Kijevu.
15:02 06.03.2024
U gradu Kirovsku u LNR, autobus koji je prevozio putnike do groblja, naišao je na minu, saopštio je gubernator oblasti Leonid Pasečnik.
On je dodao da je poginulo pet osoba, dok su tri ranjene.
13:24 06.03.2024
Najvažnije iz novog brifinga ruskog Ministarstva odbrane:
Tenk „abrams“ američke proizvodnje uništen je prvim hicem koji je ispalila posada T-72B3 na avdejevskom pravcu;
Oružane snage Rusije su tokom prethodnog dana odbile tri kontranapada ukrajinske vojske na području naselja Sinkovka i Terne na kupjanskom pravcu;
Grupa „Istok“ poboljšala je taktički položaj na južnodonjeckom pravcu;
Jedinice Zapadne grupe snaga tokom proteklog dana poboljšale su taktički položaj na kupjanskom pravcu, ukrajinska vojska izgubila je gotovo 165 vojnika;
PVO Rusije je tokom prethodnog dana oborila devet projektila „hajmars“;
Oružane snage Ukrajine izgubile su tokom prethodnog dana na južnodonjeckom pravcu gotovo 210 vojnika i dva tenka;
Oružane snage Rusije odbile su tokom proteklog dana tri napada i devet kontranapada na avdejevskom pravcu;
Oružane snage Ukrajine izgubile su na avdejevskom pravcu gotovo 460 vojnika, dva tenka, od kojih jedan američki „abrams“, PVO sistem „buk“, 4 oklopna vozila pešadije;
Ministarstvo odbrane prvi put je saopštilo da je u zoni SVO uništena navođena avio-bomba AASM „hamer“ francuske proizvodnje;
Oružane snage Rusije zauzele su povoljnije položaje na donjeckom pravcu;
Oružane snage Rusije uništile su avionsku tehniku ukrajinske vojske na aerodromima u Dnjepropetrovskoj i Hmeljnickoj oblasti,
Oružane snage Rusije su na donjeckom pravcu odbile dva kontranapada ukrajinske vojske, protivnik je izgubio gotovo 260 vojnika.
11:17 06.03.2024
Ruske snage uništile su još jedan tenk Abrams na avdejevskom pravcu, rekao je za Sputnjik komandant jedne od jedinica.
09:26 06.03.2024
Još jedan dron pao je na skladište u Železnogorsku, Kurskoj oblasti, saopštile su vlasti oblasti.
07:58 06.03.2024
U Kurskoj oblasti, nakon napada ukrajinskog drona, izbio je požar na skladištu goriva, javio je guberner Roman Starojt na svom Telegram kanalu.
"Rezervoar goriva gori, nema žrtava", napisao je on.
Vanredna situacija je uvedena u području Železnogorska. Guberner je dodao da su na lice mesta upućene hitne službe.
07:30 06.03.2024
Gubernator Zaporoške oblasti Evgenije Balicki izjavio je za Sputnjik da uspesi ruske vojske primoravaju Oružane snage Ukrajine da idu u duboku odbranu i grade utvrđenja. Međutim, one su već propustile trenutak za to.
Šef regiona je dodao da je malo verovatno da će Ukrajina moći da izgradi odbrambenu liniju kakvu je izgradila ruska vojska, jer je to „visoko korumpirana zemlja“ i sredstva koja se izdvajaju za te svrhe „jednostavno će biti pokradena“.
07:22 06.03.2024
Situacija oko curenja sadržaja razgovora nemačke vojske, tokom kojeg se razgovaralo o mogućnosti napada na Krimski most raketama Taurus, ukazuje na umešanost Berlina u sukob u Ukrajini i poklapa se sa agresivnom retorikom koja se čuje u Nemačkoj prema Rusiji, rekao je ruski ambasador u Nemačkoj Sergej Nečajev.
„[Smatram situaciju oko curenja] još jednim dokazom bliskog učešća Berlina u ukrajinskom sukobu. Pogotovo što se ova tema poklapa sa izuzetno agresivnom militarističkom retorikom koja se čuje u Nemačkoj na visokom političkom nivou", rekao je diplomata.
„Mislim na javne pozive nekih političara da pripreme Bundesver i nemačko društvo za rat sa Rusijom, da prebace vojne operacije na teritoriju naše zemlje, da udare na ruska ministarstva i infrastrukturu“, objasnio je Nečajev.
On je naglasio da je ovo što se dešava „izuzetno alarmantan signal“.
07:17 06.03.2024
Ukrajinski fašistički režim može da upotrebi bilo koje oružje na frontu, uključujući i hemijsko, ruska vojska je spremna da odbije napade, rekao je gubernator Zaporoške oblasti Evgenije Balicki za Sputnjik.
"Danas smo svesni da je, nažalost, fašizam u Ukrajini nasilno procvetao i moramo biti svesni da oni mogu da koriste sve što im je u arsenalu. Ali mi smo spremni. Imamo puk RKHBZ (radijaciona, hemijska i biološka zaštita) koji je potpuno spreman da odbije hemijske napade neprijatelja... Neprijatelj može da upotrebi bilo šta – to je teroristička država, fašistička država“, rekao je Balicki, agenciji na marginama Svetskog omladinskog festivala.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala