- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Rusija čini sve za povećanje bezbednosti u nuklearnim objektima

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa direktorom IAEA Rafaelom Grosijem
Predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa direktorom IAEA Rafaelom Grosijem  - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2024
Pratite nas
Rusija čini sve da poboljša bezbednost nuklearnih objekata, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa generalnim direktorom Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafaelom Grosijem.
„Ostajemo jedan od neprikosnovenih lidera u ovoj oblasti u svetu. Ne samo da eksploatišemo, već aktivno razvijamo nuklearnu energiju, smatramo je ekološki prihvatljivim oblikom energije. Činimo sve da poboljšamo bezbednost u nuklearnim objektima“, istakao je Putin.
Prema njegovim rečima, Rusija je spremna da svoja dostignuća u nuklearnoj energiji podeli sa svim zainteresovanim partnerima.
On je dodao da Rusija aktivno sarađuje sa IAEA u mnogim oblastima.
„Veoma je važno, bez ikakvog preterivanja u planetarnim razmerama, u cilju osiguravanja bezbednosti i poštovanja bezbednosnih standarda nuklearne energije u celom svetu. Spremni smo za dalji rad u svim ovim oblastima i zahvalni smo vam na recipročnim koracima za jačanje zajedničkog rada“, zaključio je ruski lider.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala