- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Mladić iz Srbije osumnjičen za pokušaj ubistva u manastiru Podmaine kod Budve

© Sputnik / Boban NovovićCrnogorska policija
Crnogorska policija - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2024
Pratite nas
Državljanin Srbije M.P. (28) uhapšen je danas zbog sumnje da je ranio nožem jednu osobu u manastiru Podmaine kod Budve, saopštila je Uprava policije Crne Gore.
Kako je navedeno, M.P. je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju. Ranjenoj osobi povređen je vrat i transportovana je na ukazivanje lekarske pomoći.
M.P. je odveden u službene prostorije Odeljenja bezbednosti Budva gde je sa njim obavljen razgovor.

Manastir Podmaine: U incidentu učestvovali gosti, a ne iskušenici

Uprava manastira Podmaine saopštila je večeras da su u incidentu učestvovali gosti manastira, a ne i iskušenici ili članovi manastirskog bratstva, kako su objavili pojedini crnogorski mediji.
„Odmah nakon ovog iznenadnog i nemilog događaja kojem nije prethodila nikakva svađa, Uprava manastira je obavestila nadležne u policiji i pozvala Hitnu pomoć, koji su odmah došli na lice mesta i profesionalno obavili svoj posao te povređenom licu ukazali pomoć“, navodi se u saopštenju, preneo je Tanjug.
Manastirsko bratstvo, kako se dodaje, žali zbog ovog incidenta kojim je narušen manastirski mir i zloupotrebljeno gostoprimstvo.
„Vijesti“ su ranije objavile da im je nezvanično rečeno iz policije, da je došlo do sukoba dva iskušenika, gosta manastira, stranih državljana, a da je jedan od njih oštećenom naneo povredu oštrim predmetom.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala