- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bivši bugarski predsednik: Makron želi da vrati ranije pozicije, a zapravo gura svet u rat

© AP Photo / Aurelien MorissardPredsednik Francuske Emanuel Makron
Predsednik Francuske Emanuel Makron - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2024
Pratite nas
Izjave francuskog predsednika Emanuela Makrona na temu potencijalnog slanja snaga u Ukrajinu rezultat su njegove rešenosti da zemlji vrati status koji bi veliki igrači shvatali ozbiljno, rekao je bivši bugarski ministar odbrane Krasimir Karakačanov. On je dodao to gura svet u rat.
„Nizak rast uvek je vodio ka ambicijama da se pokaže veličina. Tako je bilo s Napoleonom, samo što je on bio uspešan imperator i glavnokomandujući. Sve je veoma jednostavno: na Francusku u velikoj igri niko više ne računa“, rekao je on i dodao da je ekonomija Francuske u krizi zbog migracija.
S druge strane, dodao je on, Francuska je u poslednje vreme katastrofalno izgubila pozicije u Africi gde je preko marionetskih vlada upravljala svojim bivšim kolonijama i u ekonomskom smislu crpela njihove prirodne resurse – aluminijum, naftu, gas i drugo.
Bivši bugarski ministar prokomentarisao je i nedavno objavljeni audio snimak na kojem visoki nemački oficiri razmatraju mogućnost napada na krim.
„Ali, kao što vidite, Šolc, koji otvoreno ispunjava američke naloge po pitanju rata u Ukrajini, se usprotivio ideji slanja vojnika NATO u Ukrajinu. On je, takođe, bar za sada, zaustavio isporuku raketa ‘taurus’ velikog dometa Ukrajincima. I procureo je snimak o planovima Nemaca. Ogroman skandal“, konstatovao je Karakačanov i dodao da ljudi poput Makrona guraju svet u rat.
„To radi i Makron sa svojim besmislenim idejama i očigledno vidi kako gubi poverenje Francuza“, zaključio je on.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala