- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Šojgu: Ruska vojska nastavlja da potiskuje ukrajinske militante na zapad

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaVazdušno-desantne snage Rusije u zoni specijalne operacije
Vazdušno-desantne snage Rusije u zoni specijalne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2024
Pratite nas
U svetlu izgradnje vojnog potencijala NATO-a u blizini svojih granica, Rusija je preduzela mere za jačanje grupe na severozapadnim i zapadnim strateškim pravcima, formiranjem Lenjingradskog i Moskovskog vojnog okruga, rekao je na konferenciji ruski ministar odbrane general armije Sergej Šojgu.

„Zbog povećanja vojnog potencijala NATO-a u blizini ruskih granica, širenja alijanse ulaskom Finske, a u budućnosti i Švedske, preduzeli smo korake da ojačamo grupu na severozapadnom i zapadnom strateškom pravcu“, rekao je Šojgu na sastanku vojnog vrha Rusije.

Istovremeno je istakao da su „stvorene dve međuresorne strateške teritorijalne grupe Oružanih snaga - Lenjingradski i Moskovski vojni okrug.
„Nastavićemo da unapređujemo sastav i strukturu oružanih snaga srazmerno novim pretnjama po vojnu bezbednost Ruske Federacije“, rekao je Šojgu.
Kako je istakao, ruska vojska nije dozvolila ukrajinskim militantima koji su pobegli iz Avdejevke da se učvrste na novoj liniji i nastavljaju da ih potiskuju na zapad.

„Nakon bekstva ukrajinskih militanata iz rovova Avdejevke, ruska grupa im nije dozvolila da se učvrste na obodu Petrovsko-Lastočkino-Severno i nastavlja da potiskuje neprijatelja na zapad“, rekao je Šojgu.

„Naši vojnici pokazuju hrabrost i uspešno rešavaju zadatke koji su im postavljeni“, dodao je on.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala