- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski vinari traže uvođenje kvote za domaće vino i uvozne carine za vino iz zemalja NATO od 200 odsto

© Sputnik / Natalia SeliverstovaFlaše vina u prodavnici
Flaše vina u prodavnici - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2024
Pratite nas
Udruženje vinogradara i vinara Rusije traži od ruskih vlasti da od 1. septembra uspostave kvotu od 20 odsto za rusko vino u prodavnicama uz dalje njeno povećanje i do 50 odsto za restorane i kafiće, izjavio je za Sputnjik izvršni sekretar Udruženja Aleksej Plotnikov.
Prema njegovim rečima, udruženje je odlučilo da još jednom apeluje na vladu i Državnu dumu sa zahtevom da se pojačaju mere za zaštitu ruskog tržišta i svoj stav pošalju ruskoj vladi.
„(Stav) o utvrđivanju obaveze organizacija koje se bave maloprodajom alkoholnih proizvoda od 1. septembra 2024. godine da u svom asortimanu imaju najmanje 20 odsto vina, penušavog vina i desertnog vina proizvedenog na teritoriji Ruske Federacije, sa povećanjem u srednjoročnoj perspektivi neznačenog udela do 50 odsto kao ciljne vrednosti“, rekao je Plotnikov.
Osim toga, udruženje predlaže da se uspostavi kvota za kafiće da u vinskoj karti „od 1. septembra 2024. imaju najmanje 50 odsto vina, penušavih vina i desertnih vina proizvedenih u Ruskoj Federaciji“, kao i da se takva pića navode na početku.
Takođe se od ruskih vlasti traži da se uspostave uvozne carine za vino iz zemalja NATO-a od 200 odsto, kao i da se ukine preferencijalni režim uvoznih carina za vino iz Gruzije, dodao je Plotnikov.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala