- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ministar odbrane: Putin utiče na političke diskusije u Nemačkoj

© AP Photo / Michael KappelerMinistar odbrane Nemačke Boris Pistorijus
Ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2024
Pratite nas
Rusija tokom nekoliko nedelja ili čak meseci utiče na tok političkih diskusija u Nemačkoj, određujući kakve će se teme aktivno razmatrati u zemlji, izjavio je ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus, komentarišući situaciju oko curenja razgovora visoko rangiranih nemačkih oficira o mogućim napadima na Krimski most krstarećim raketama „taurus".
„To je ono što ruski predsednik Vladimir Putin želi da postigne. On tokom nekoliko meseci ili minimum nekoliko nedelja utiče na tok političkih diskusija kojima se mi ovde u Nemačkoj bavimo: o podršci Ukrajini u određenoj formi, koliko je Ukrajina uspešna, može li da dobije rat ili ne. Iznova i iznova su to teme koje su nametnute spolja ili posredstvom drugih događaja", objasnio je Pistorijus na konferenciji za štampu, posvećenoj prvim rezultatima provere u vezi sa curenjem razgovora vojnih lica.
On je dodao da je veoma ljut zbog toga, uključujući i zato jer se u Berlinu tri dana bave istom temom.
Prema njegovim rečima, umesto toga mogli su da razmatraju druge mnogo važnije probleme kao što su pomoć Ukrajini i povećanje proizvodnje municije.
Pored toga, nemački ministar je istakao da isključuje mogućnost učešća ruskog špijuna u razgovoru visoko rangiranih oficira Bundesvera o mogućim napadima na Krimski most.
Glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan objavila je u petak 40-minutni audio-snimak razgovora visokih oficira nemačkog Bundesvera koji razmatraju „kako da bombarduju Krimski most“.
Prema tom zapisu, u razgovoru su učestvovala četvorica oficira, među kojima je i načelnik Odeljenja za operacije i obuku vvazduhoplovnih snaga. Oficiri, između ostalog, razmatraju kako da isporuče rakete „taurus“ i kako da obuče ukrajinske vojnike da ispale te rakete na Krimski most, tako da Nemci ne pređu „crvenu liniju“ i da ne postanu očigledni učesnici sukoba u Ukrajini.
Pogledajte i:
Rajhstag, sedište Bundestaga, Nemačka - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2024
SVET
„Berlin izgubio ugled“: Svetski mediji o objavljivanju razgovora nemačkih vojnika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala