- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Buagrski novinar: Ni Amerikanci ni Francuzi neće žrtvovati sebe zbog Ukrajine

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Bugarske
Zastava Bugarske  - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2024
Pratite nas
Da li je sukob NATO i Rusije zaista neizbežan, zapitao se bugarski novinar Vasil Vasilev aludirajući na nedavne izjave zapadnih lidera i razotkriveni razgovor nemačkih oficira.
„Dan posle izjave Makrona, ministar odbrane SAD Lojd Ostin je izjavio da je sukob sa Rusijom neizbežan ukoliko padne režim Zelenskog. I, pošto nam je svima jasno da je Kijev na ivici teškog poraza, onda bi to moglo da se desi za nekoliko nedelja ili meseci. Da li to znači da je rat između Rusije i NATO već na pragu? Mi smo na ivici. Na ivici smo toga da taj sukob izbije“, naveo je on.
Novinar je podsetio da su prošle nedelje procureli planovi visokih oficira Bundesvera o bombardovanju Krimskog mosta nemačkim raketama „taurus“.
„Naravno Ukrajinci ne mogu da ispaljuju nemačke rakete, to mogu samo da rade Nemci. To bi bio dovoljan razlog da izbije rat. To se zove casus belli. Rusi su sa svoje strane pokazali nemačke mostove koji bi mogli da budu dignuti u vazduh kao odgovor za napad na Krim“, rekao je on za TV Evrokom.
Ipak, takvo ponašanje zapadnih zemalja može da nagovesti i skori završetak sukoba u Ukrajini, smatra novinar, dodajući da će od sukoba najviše stradati Evropa.
„Teško je i zamisliti da su Amerikanci spremni da zbog zaštite Kijeva svoju zemlju pretvore u prah i pepeo ili da je Makron spreman da uništi Pariz da bi Ukrajina zadržala Odesu. Rešenje ukrajinskog sukoba je blizu i akteri pokušavaju da zauzmu što bolje pozicije za buduće pregovore “, naveo je on.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala