Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Dačić zahvalio Meksiku na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije

© Tanjug / RADE PRELIĆMinistar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se sa generalnom direktorkom za Evropu Sekretarijata spoljnih poslova Sjedinjenih Meksičkih Država Dženifer Feler
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se sa generalnom direktorkom za Evropu Sekretarijata spoljnih poslova Sjedinjenih Meksičkih Država Dženifer Feler - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2024
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se sa generalnom direktorkom za Evropu Sekretarijata spoljnih poslova Sjedinjenih Meksičkih Država Dženifer Feler, i tom prilikom se zahvalio toj zemlji na doslednoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije.
U srdačnom i prijateljskom razgovoru sa Feler, koja u Beogradu boravi povodom održavanja VII sastanka Mehanizma bilateralnih političkih konsultacija, 4. marta, obostrano je izraženo zadovoljstvo visokim nivoom bilateralnih odnosa i saradnje dve zemlje koje povezuje tradicionalno prijateljstvo, međusobno poštovanje, razumevanje i podrška, navodi se u saopštenju Ministarstva.
Posebno je izdvojena intenzivna saradnja u okviru međunarodnih organizacija zasnovana na zajedničkom zalaganju za poštovanje principa međunarodnog prava i Povelje UN.
Tokom razgovora razmotrene su brojne mogućnosti za dalje unapređenje bilateralne saradnje i u tom kontekstu, izražena je obostrana spremnost za jačanje političkog dijaloga i ekonomskih veza, kao i saradnje u oblasti poljoprivrede, kulture, obrazovanja, sporta i turizma.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala