- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarski pisac: Slanje vojske u Ukrajinu ─ vrhunac ludila, EU će pretrpeti težak poraz

© AFP 2023 / FLORENT VERGNESBritanski vojnik
Britanski vojnik - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2024
Pratite nas
Evropski političari su jednake marionete kao i bivši bugarski premijer Kiril Petkov, smatra bugarski pisac Dobri Božilov.
„(Političari u EU) su nekakva glupa stvorenja koja ne žele da razmišljaju, koja su u isto vreme pod apsolutnom spoljnom kontrolom i donose neke lude ili slaboumne odluke. To protivreči zdravom razumu. Vrhunac ovog fenomena bila je ideja o slanju trupa u Ukrajinu“, rekao je on.
Po njegovom mišljenju, rezultat mogućeg slanja trupa NATO-a u Ukrajinu biće težak poraz od Rusije, koja ima mnogo više resursa za izvođenje borbenih dejstava.
„EU je prilično teško razoružana vojska, da tako kažem. Slanje ljudi u Ukrajinu je glupo. To je jednostavno glupo. Oni će doživeti težak poraz od Rusije, koja je očigledno jako mobilisana i koja je već pokrenula ratnu mašineriju i proizvodi ogromnu količinu naoružanja. Ako pošaljemo trupe u Ukrajinu, prvi ćemo upotrebiti nuklearno oružje da bismo se spasili. Odnosno, sami ćemo biti krivi za nuklearni rat“, objasnio je Božilov.
Podsetimo, predsednik Francuske Emanuel Makron je krajem februara, na pres konferenciji posle sastanka posvećenog podršci Ukrajine, izjavio da se ne može isključiti mogućnost slanja snaga u Ukrajinu, mada o tome nema konsenzusa među evropskim liderima.
Nakon toga su iz Kremlja poručili da u slučaju ulaska zapadnih snaga u Ukrajinu neće biti reči o verovatnoći, već o neizbežnosti direktnog sukoba Rusije i NATO.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala