- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Čovek u crvenom“ sapleo Kralja u Valensiji – svirao kraj dok je lopta letela u gol /video/

© AP Photo / Jose BretonReal Madrid
Real Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2024
Pratite nas
Nestvarna i nadrealna situacija odigrala se u 99. minutu utakmice Valensija – Real Madrid, koja je završena rezultatom 2:2, jer je tako odlučio sudija koji je u trenutku dok je letela lopta, a Džud Belingem posle postigao gol, odsvirao kraj!
Da, dobro ste pročitali. Probio je Braim Dijaz s desne strane i uputio centaršut, da bi usledio fantastičan trzaj glavom prve zvezde kraljeva – Džuda Belingema, koji je smestio loptu u malu mrežu.
Gol, pobeda i slavlje Madriđana. Ali, kratkog daha! Gol ne važi, kraj je!
Popadali su igrači Valensije po travi „Mestalje“, ali nisu shvatili da gol ne važi, dok su igrači Real Madrida bili u šoku.
Hesus Hil Manzano „čovek u crvenom“ sudije su obično ljudi u crnom, ali ovoga puta je Manzano bio odeven u crveno, a mogao je i da se zacrveni od stida, jer se s pravom našao u centru pažnje. U 98:40 svirao kraj dok je lopta letela, a sve sekunde kasnije Belingem ju je smestio u mrežu.
Pobesneli su igrači Reala, strelac nepriznatog gola bio je besan i sudija mu je pokazao put u svlačionicu. Identična je situacija sa štoperom Ridigerom, koji je bio van sebe i nije mogao da veruje šta se događa.
Real je posle 27. odigranih kola Primere lider sa sedam bodova prednosti i utakmicom više u odnosu na drugoplasiranu Đironu.
Ipak, Karlo Ančeloti i kompletan stručni štab zajedno sa fudbalerima smatraju da su žestoko oštećeni i pokradeni u Valensiji, odakle je trebalo da se vrate sa tri, umesto sa jednim osvojenim bodom.
Ono čime se brani sudija Hesus Hil Manzano, koji je delio pravdu na meču Lige šampiona između Milana i Crvene zvezde, kada je svirao kraj, ne dozvolivši crveno-belima da izvedu korner pri rezultatu 1:1, jeste da je meč bio produžen sedam minuta, a da je on u 99. odsvirao kraj.
Činjenica je da nije ni trebalo da se igra tih 100 sekundi preko sedam minuta nadoknade, ali je isto tako činjenica da je „čovek u crvenom“ morao da ima više sluha i da pusti da se akcija, opasna po gol, privede kraju.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2024
SPORT
Čuvena italijanska „devetka“: Pre svih biram Srbina Vlahovića!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala