Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Predsedništvo SNS odlučilo — Beograd ide na nove izbore /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićAna Brnabić, Aleksandar Šapić i Vladimir Orlić
Ana Brnabić, Aleksandar Šapić i Vladimir Orlić - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2024
Pratite nas
Predsedništvo Srpske napredne stranke odlučilo je da budu održani novi izbori za Beograda, saopštio je predsednik privremenog organa grada Beograda i potpredsednik SNS-a Aleksandar Šapić.
Šapić je rekao da Srpska napredna stranka sutra kreće u kampanju za beogradske izbore.
On je na konferenciji za medije, nakon sednice predsedništva SNS-a, rekao da će naprednjaci na izbore izaći kao deo jednog velikog pokreta.
„U velikom pokretu, videćemo ko će sve tu biti - svi oni koji smatraju da je politika koju smo mi vodili u proteklom periodu za Beograd, bila politika prosperiteta, napretka grada“, naveo je Šapić.
On je dodao da je ovim potezom SNS podigla lestvicu i srušila praksu koja je neretko bila sastavni deo srpske političke scene.
„Formiranje većine nikad niko nije dovodio pitanja, upravo ne oni koji su nas dan nakon izbora optužili da ćemo ući u nekakve nelegalne, nelegitimne, nekredibilne radnje. I upravo zbog odgovornosti koju imamo ne samo prema ovom gradu nego i prema ovoj zemlji i specifičnosti momenta u kojima se nalazimo, posebno zbog svih naših problema koje imamo, smatrali smo da jedna odgovorna organizacija koja ima odgovornost ne samo za Beograd, već i za sve građane Srbije“, rekao je Šapić.
Odluka o beogradskim izborima je, kako je naveo, bila jednoglasna.
Šapić je kazao da je ta odluka bila odgovorna i pokazuje da se SNS ne boji da ispita volju naroda, a narod će, kako je kazao, doneti odluku koja će uticati na mnoge druge stvari.
Najavio je i da će u ponedeljak delegacija te stranke ići na konsultacije o mandataru kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da će ga tada obavestiti da postoji većina za formiranje vlade.
„Većina o formiranju vlade postoji i o tome će biti upoznat predsednik države“, rekao je Šapić.
Na konferenciji se obratio i potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Orlić koji je istakao da će SNS u novu kampanju za beogradske izbore ući ozbiljno i odgovorno, i da će ostvariti ubedljiviju pobedu nego 17. decembra.
Sednica Predsedništva SNS počela je oko podneva i bila je zatvorena za javnost.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas, tokom obraćanja iz Predsedništva, da je razgovarao sa predstavnicima pobedničke liste na izborima u Beogradu ''Beograd ne sme da stane'' i da ih je zamolio da na sednici razmotre mogućnost da se ide na nove izbore u Beogradu, jer je, kako je istakao, važno da Srbija neguje i čuva demokratiju zbog sebe, a ne zbog toga šta će neko drugi da kaže.
Skupština grada Beograda  - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2024
SRBIJA
Vučić: Važno da se ide na nove izbore u Beogradu
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala