Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Petković: Rot nije rekao ni reč o neregularnim izborima na KiM, meta su mu Srbi

© Sputnik / Lola ĐorđevićPetar Petković
Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2024
Pratite nas
Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je danas da predsednik Odbora za spoljne poslove nemačkog Bundestaga Mihael Rot nikada nije rekao ni reč o neregularnostima na izborima na KiM „jer su meta njegovih napada Srbi i Srbija“.
„Šta je Rot ikada rekao o Kurtijevim kontejnerskim izborima, puškama na biračkim mestima, lažnim gradonačelnicima i tri i po odsto glasova „legitimnosti“? Ili o izborima u Đakovici gde se na Kurtijevoj listi našao čovek uhapšen zbog trgovine ljudima. Ni reči, jer su mete njegovih napada Srbija i Srbi“, naveo je Petković na društvenoj mreži X.
On je reagovao na Rotovu tvrdnju da izveštaj ODIHR „potvrđuje velike neregularnosti“ na izborima u Srbiji.
Rot je na platformi X naveo da konačni izveštaj ODIHR „pokazuje da na nedavnim parlamentarnim izborima nisu postojali jednaki uslovi za sve kandidate“ i poručio da je ključno u potpunosti sprovesti sve preporuke ODIHR.
Na objavu Rota ranije je reagovala i premijerka Ana Brnabić koja je u prepisci na mreži X pozvala da nemačko Ministarstvo spoljnih poslova i druge nemačke institucije primene preporuke koje ODIHR ima za Nemačku.
Ona je takođe navela da je bila šokirana kada je shvatila da Rot nije ni pročitao izveštaj ODIHR-a o izborima u Srbiji.
Prethodno je Rot, na platformi Iks reagujući na njenu konstataciju da Nemačka nije implementirala nijednu preporuku ODIHR od 2017. godine, rekao da Brnabić jeste u pravu i da Nemačka nije savršena i dodao da se, kako je rekao, „nikada nije desilo da je nezavisna institucija kao što je ODIHR potvrdila tako velike neregularnosti, plus pravljenje lažnih spiskova i fantomske glasače“.
Brnabić je u odgovoru navela da je Rot, „uzeo kao činjenicu ono što je čuo od njemu bliskih izvora“ i da „nastavlja da širi lažne vesti“.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala