- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Prva zvanična reakcija Berlina: Hitno ćemo razjasniti situaciju u vezi sa snimkom razgovora oficira

© AP Photo / Franc ZhurdaOlaf Šolc stiže kod Edija Rame
Olaf Šolc stiže kod Edija Rame - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2024
Pratite nas
Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da će operativno biti razjašnjena situacija u vezi sa objavljenim audio snimkom razgovora nemačkih oficira o planovima za napad na Krimski most.
Ono što se dogodilo on je nazvao "ozbiljnim problemom".
"Zbog toga se to sada istražuje veoma detaljno i intenzivno i veoma brzo. To je takođe neophodno", rekao je on na pitanje agencije DPA da li će zbog snimka biti štete za Berlin na spoljnopolitičkom planu.
Podsetimo, glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan je juče objavila 40-minutni audio-snimak razgovora visoko rangiranih oficira nemačkog Bundesvera koji razmatraju „kako da bombarduju Krimski most“.
Sudeći prema tom zapisu, u razgovoru učestvuju četvorica oficira, među kojima je i šef Odeljenja za operacije i obuku Vojno-vazduhoplovnih snaga.
Oficiri, pored ostalog, razmatraju kako da isporuče rakete „taurus“ i kako da obuče ukrajinske vojnike da ispale te rakete na Krimski most, tako da Nemci ne pređu „crvenu liniju“ i da ne postanu očigledni učesnici sukoba u Ukrajini.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala