- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ministarstvo odbrane Nemačke strahuje: Postoji mogućnost da su presretnuti mnogi drugi razgovori

© AP Photo / Michael ProbstNemačka zastava ispred Rajhstaga
Nemačka zastava ispred Rajhstaga - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2024
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Nemačke zabrinuto je zbog mogućnosti da bi moglo da dođe do curenja velikog broja informacija, a ne samo jednog, upravo objavljenog, fragmenta razgovora nemačkih oficira o planovima za udare na Krimski most, piše „Špigel“.
„U Ministarstvu odbrane Nemačke su zabrinuti zbog tog slučaja, jer postoji mogućnost da su bili presretnuti i drugi interni razgovori“, navodi „Špigel“ pozivajući se na izvore.
Takođe se navodi da je razgovor nemačkih oficira vođen preko otvorenih kanala na platformi WebEx, koju je relativno lako prisluškivali.
„Špigel“ navodi da je jedan od oficira čak učestvovao u razgovoru tako što je koristio mobilni telefon jer se nalazio u Singapuru.
Dodaje se i da se mnogi razgovori Bundesvera i Ministarstva odbrane odvijaju preko pomenute platforme.
Podsetimo, glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan je juče objavila 40-minutni audio-snimak razgovora visoko rangiranih oficira nemačkog Bundesvera koji razmatraju „kako da bombarduju Krimski most“.
Sudeći prema tom zapisu, u razgovoru učestvuju četvorica oficira, među kojima je i šef Odeljenja za operacije i obuku Vojno-vazduhoplovnih snaga.
Oficiri, pored ostalog, razmatraju kako da isporuče rakete „taurus“ i kako da obuče ukrajinske vojnike da ispale te rakete na Krimski most, tako da Nemci ne pređu „crvenu liniju“ i da ne postanu očigledni učesnici sukoba u Ukrajini.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala