- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin odveo Francuza do polufinala – Mute se borio sa haotičnom publikom pa slavio kao Novak /video/

© AFP 2023 / ANGELA WEISSKorentan Mute
Korentan Mute - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2024
Pratite nas
Korentan Mute, francuski teniser, napravio je veliko iznenađenje i pobedio je Nikolasa Đarija, čileanskog tenisera, na turniru u Santajgu, a publika to nije prihvatila na dobar način. Međutim, Mute čiji je trener Petar Popović zahvalio se navijačima iako nisu njegovi baš u stilu Novaka Đokovića, naboljeg tenisera sveta.
Publika u Čileu sa oduševljenjem je dočekala četvrtfinali meč Korentana Mutea i Nikolasa Đarija jer su verovali u svog tenisera koji je prošle godine osvojio titulu i koji je stigao kao prvi nosilac na tunrir 250 serije u Sanjtagu.
Međutim, motivisani Mute iako autsajder briljirao je na terenu i posle dva sata i 15 minuta pobedio je Đarija rezultatom 7:6, 7:6, a publika je to dočekala zvižducima.
S obzirom da su Đarijevi navijači u nekim trenucima preterali, francuski teniser ironično je želeo da se zahvali pa je tako izveo proslavu u stilu Novaka Đokovića.
Osim što publika nije dobro reagovala, nije to uradio ni Đari koji je imao poruku za Francuza na mreži.
„On (Đari) mi je na mreži rekao ‘jadno’. Ne znam zašto. Ponašao sam se dobro. Bilo je toliko ljudi protiv mene, zviždali su, pravili buku kada sam servirao. Mislim da nisam uradio ništa ’jadno’. Dobro sam sve izdržao i igrao dobro“, rekao je Mute posle pobede.
Francuski teniser jedva je uspeo da izjavi bilo šta posle meča, a nakon svega se oglasio i na društvenoj mreži.
„Uvek se ljubavlju borite sa mržnjom. Prošao sam toliko stvari prošle godine da mogu samo da šaljem ljubav onima oko sebe. U polufinale“, napisao je Mute koji se potom obratio i na srpskom.
„IDEMO“, napisao je Francuz kojeg trenira srpski trener.
Muteu je ovo prva ATP pobeda u sezoni, a trenutno je 140. reket planete i za finale Santjaga će se boriti protiv još jednom Čileanca Tabila.
Novak i Stefan Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2024
SPORT
Kakav otac – takav sin: Novak trenirao i gledao u svoju kopiju /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala