Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Balint Pastor izabran za predsednika SVM

© Foto : Sputnjiku ustupio Savez vojvođanskih MađaraBalint Pastor, potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara
Balint Pastor, potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara  - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2024
Pratite nas
Vršilac dužnosti predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor izabran je danas za predsednika te stranke.
On je na 20. izbornoj skupštinu SVM u Senti poručio da ta stranka želi da bude i dalje jedna ponosna i samostalna politička partija na političkoj sceni Republike Srbije.
"Samostalno da zaslužimo poverenje građana, kao što je to bilo od 2007. pa na ovamo, a da nakon toga gradimo partnerstva, kako bi smo mogli da realizujemo naš cilj", rekao je Pastor.
Dodao je da saradnju i dalje zamišljaju sa SNS jer je, kako je naveo, ta saradnja u proteklih desetak godina jako puno dobrog donela za Mađare u Srbiji i za Srbe u Mađarskoj, kao i za sve građane Srbije i Mađarske.
"Glavni zadatak i dalje je da se Mađari u Vojvodini i Srbiji osećaju kao kod kuće, da sve učinimo u interesu toga da se naša zajednica razvija, a isto tako ono što je dobro za Mađare, to je dobro i za Srbe i za sve ostale koj sa nama zajedno žive u Vojvodini, tako da želimo da budemo jedna odgovorna stranka kakva smo bili do sada", poručio je Pastor.
Naveo je da je danas izabran savet stranke, a da će u ponedeljak birati potpredsednike, članove Predsedništva i druge organe, čime će se završiti proces konstituisanja novih organa SVM.
Balin Pastor vodio je SVM kao vršilac dužnosti predsednika četiri meseca nakon smrti predsednika stranke Ištvana Pastora
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala