- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„NATO uhvaćen na delu“: Lavrov o razgovoru nemačkih oficira

© AP Photo / Diether EndlicherNemački vojnici pored tenkova "Bufalo" i "Leopard"
Nemački vojnici pored tenkova Bufalo i Leopard  - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2024
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov prokomentarisao je curenje snimka razgovora nemačkih oficira o mogućem gađanju Krimskog mosta rekavši da su kolege iz NATO-a uhvaćeni na delu, te da je nejasno kako će nemačke vlasti to objasniti svojim građanima.
„Sa jedne strane je to neverovatno, ali sa druge i nije baš. Ne znam kako to drugačije da kažem, ali oni su sada uhvaćeni na delu. Ne znam kako će objasniti svojim građanima sve to“, rekao je Lavrov na Diplomatskom forumu u Antaliji.
On se osvrnuo na deo razgovora nemačkih oficira kada su rekli da je potrebno „što lukavije“ smisliti način kako da se Ukrajini dostave rakete za gađanje Krimskog mosta i skladišta vojne opreme zapitavši: „Da li oni uopšte razumeju o čemu pričaju?“.
Lavrov je takođe rekao i da Rusija veoma dobro zna šta sve NATO vojnici rade u Ukrajini, da se pretvaraju kao da su strani plaćenici ili se čak oblače u ukrajinske uniforme.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov govori na konferenciji za medije nakon sastanka Saveta ministara OEBS-a u Hamburgu - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2024
RUSIJA
Lavrov: Rusija se ne može osloniti na OEBS
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala