- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kad se probudi energetska zver

© Foto : FIBAAleksa Avramović
Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2024
Pratite nas
Cećaju se navijači Partizana prošle sezone i utakmice sa Anadolu Efesom. Tada se Aleksa Avramović vratio u tim posle povrede i pokrenuo ekipu koja je kasnije stigla na korak od Fajnal fora Evrolige. Sinoć je Aleksa ponovo pokrenuo tim, oborio rekord karijere i najavio bolje dane za crno-bele.
Utisak je da i reprezentaciji i Partizanu treba Aleksa koji pruža igre kao što je to činio u Manili. I kada igra na način na koji igra u nacionalnom dresu.

Takođe, i reprezentaciji i Partizanu je potreban Avramović koji igra kao što je to radio prošle sezone protiv Efesa. Kao i sinoć protiv istog kluba.

Kada se probudi energetska zver - on(d)a jede sve oko sebe.
Avramović je odigrao vrhunsku utakmicu, postigao čak 30 poena, oborio nekoliko ličnih rekorda i pokazao se kao pokretačka snaga tima. Kada je bilo najvažnije po crno-bele, Čačanin je osetio da treba da povuče, da preuzme odgovornost, pa je odveo Partizan do trijumfa od 100:90.
Posebno je bitno istaći momenat reprezentacije kada je Aleksa u pitanju. On je prethodnih nekoliko dana pre utakmice sa Efesom proveo u nacionalnom timu Srbije, nastupao u utakmicama protiv Finske i Gruzije i na taj način napumpao samopouzdanje.
Kao da se pojvio onaj Aleksa iz Manile, onaj Aleksa koji je razbijao protivnike moćnom odbranom. Obrise tog Avramovića nabolje smo mogli da primetimo na utakmici protiv Finske kada je uspevao da ukrade lopte protivniku i potom pogodi, a zatim bi stisnuo pesnicu, verovatno i sam svestan toga da je (ponovo) na pravom putu.
Zatim se sve prenelo na meč protiv Gruzije, a onda i protiv Efesa. Izgleda da turski sastav nije baš odradio domaći vadatak, jee da jeste znao bi kako Avramović krade lopte i koliko je dobar u prodoru.
A, upravo je Efes u tim segmentima dopuštao Aleksi da pokaže koliko je zapravo jak.

Zašto ističemo značaj reprezentacije u Aleksinom slučaju? Pa, u utakmicama pre ove sa Efesom, imao je niz tankih igara, pa je tako davao pet poena Panatinaikosu, dva Monaku, nula Olimpiji, sedam Žalgirisu, šest Monaku i samo tri Bajernu. Potom ode u dres Srbije, vrati se, pa ubaci 30 Efesu...

Koliko god možemo da konstatujemo Aleksino buđenje, toliko možemo i da bi Partizan mogao da se probudi zajedno sa crno-belim predvodnikom.
 Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2024
SPORT
Aleksa posle rekordne večeri: „Željko mi je pružio veliku podršku“ /video/
Crno-beli su već, pa sedmicama, možda i mesecima, u lošoj formi, ne pružaju dobre igre, vezivali su poraze u Evroligi, a nisu uspeli ni da se dođu do trofeja na Kupu Radivoja Koraća.
Očigledno je da im je potrebna luda energija kojom bi se pokrenuli, a ako Avramović ne bude uspeo da prodrma saigrače - pitanje je onda ko može.
Uradio je to prošle sezone, baš sa utakmicom protiv Efesa u gostima, možda može da izvede sličan trik i ove sezone.

„Značajna utakmica za naše samopouzdanje posle serije poraza i nesrećno izgubljenih utakmica taj tas prebacimo na našu stranu. Stvarno smo odigrali na visokom nivou bez izgubljenih lopti. Jedna super polazna tačka za nastavak sezone i sad smo na pobedu od plej-ina i, kažem, borimo se za nas i za Partizan“, rekao je Avramović.

Partizan ima šansu za plej-in, ali će za ispunjenje tog cilja i ostali igrači morati da isprate energetskog vođu Aleksu Avramovića.
Kada igra kao u dresu reprezentacije, kada igra kao protiv Efesa prošle i ove sezone, onda za Srbiju i Partizan nema zime.
Energetska zver je pokrenula i jedne i druge.
Danilo Anđušić - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2024
SPORT
Danilo zna recept: „Kad igramo timski – sve je lakše“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala