Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Deo „Mi - glas iz naroda“: Na konsultacijama o mandataru nije saslušano mišljenje predstavnika liste

© Sputnik / Nikola JoksimovićDeo pokreta "Mi"
Deo pokreta Mi - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2024
Pratite nas
Petorica od sedmorice osnivača pokreta "Mi - glas iz naroda" saopštila su da predsednik Aleksandar Vučić u okviru konsultacija o kandidatu za predsednika vlade nije saslušao mišljenje predstavnika te izborne liste nego je, kako kažu, na razgovor pozvao samo one koji su "svojom voljom istupili iz pokreta".
Saopštenje je objavljeno na sajtu pokreta "Mi - glas iz naroda", na kome se navodi da su osnivači Siniša Ljepojević, Mitar Kovač, Jovan Janjić, Branko Pavlović i Dragan Stanojević.
"U administraciju Narodne skupštine Republike Srbije, kako smo obavešteni, nije stigao poziv predsednika Republike za izbornu listu 'Mi – glas iz naroda', pa nije jasno kako su poslanici koji su bili kod predsednika Republike uopšte stigli na konsultacije, po kojem pozivu", navodi se u saopštenju koje je objavljeno na sajtu.
Oni navode da predsednik danas nije saslušao mišljenje predstavnika izborne liste "Mi - glas iz naroda", kako je saopšteno u javnosti, nego je, kako kažu, na razgovor pozvao samo one koji su "svojom voljom istupili iz pokreta".
Kako tvrde, "na taj način zanemaruje se mišljenje većine poslanika Pokreta 'Mi - glas iz naroda' i protežiraju oni koji su istupili iz pokreta s ovim imenom, i pritom rade na njegovom razbijanju".
Kod predsednika Vučića u ime liste "Mi - glas iz naroda" ranije danas došli su Aleksandar Pavić, Branko Lukić i Bogdana Koljević, međutim, nije se pojavio nosilac liste za republičke izbore Branimir Nestorović.
Pavić je novinarima rekao da Nestorović nije došao jer je otišao u gradsku skupštinu, gde je trebalo da počne konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda.
Iz Predsedništva Srbije juče je saopšteno da je predsednik Aleksandar Vučić pozvao danas na konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade predstavnike izborne liste "Mi-glas iz naroda, prof.dr. Branimir Nestorović".
Lista "Mi-glas iz naroda" na republičkim izborima osvojila je 13 mandata.
Međutim, 21. februara iz tog pokreta je saopšteno da je u toku proces preobražaja u grupi od sedam osnivača i da su Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić napustili pokret.
Nestorović je nakon napuštanja pokreta sa Pavićem rekao da je u procesu osnivanja nove stranke sa ljudima koji ga podržavaju.
Ljepojević, Kovač, Janjić, Pavlović i Stanojević saopštili su takođe da su u procesu formiranja stranke.
Pogledajte i:
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade Srbije sa listom “Mi – glas iz naroda”  - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2024
SRBIJA
Vučić nastavio konsultacije o mandataru, razgovarao sa listom „Mi - glas iz naroda“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala