- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Berlin i dalje bez komentara na snimak razgovora nemačkih oficira, ćute i UN

© Sputnik / Igorь ZaremboNemačka zastava
Nemačka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2024
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Nemačke ponovo je odbilo da komentariše audio-zapis razgovora nemačkih oficira o napadu raketama „taurus“ na Krimski most.

„Hvala vam za ponovljeni zahtev. Nemamo šta da dodamo na odgovor od 10.41 jutros“, rekla je predstavnica nemačkog vojnog resora na molbu novinara da komentarišu, odnosno da potvrde ili negiraju autentičnost audio-snimka.

Ranije je Ministarstvo odbrane Nemačke odbilo da komentariše samu vest o postojanju audio-zapisa, pozvavši se na to da „u principu“ ne komentarišu medijska saopštenja i njihov sadržaj.

Bez komentara i u UN

Portparol Ujedinjenih nacija Stefan Dižarik takođe nije želeo da komentariše audio-snimak razgovora.
„Jedini 'procureli' razgovori koje ću komentarisati jesu oni u kojima je učestvovao generalni sekretar Ujedinjenih nacija. Ne mogu ovo da komentarišem“, rekao je Dižarik.
Glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan je tokom dana objavila 40-minutni audio snimak razgovora visoko rangiranih oficira nemačkog Bundesvera koji razmatraju „kako da bombarduju Krimski most“.
Sudeći prema tom zapisu, u razgovoru učestvuju četvorica oficira, među kojima je i šef Odeljenja za operacije i obuku Vojno-vazduhoplovnih snaga.
Oficiri, pored ostalog, razmatraju kako da isporuče rakete „taurus“ i kako da obuče ukrajinske vojnike da ispale te rakete na Krimski most, tako da Nemci ne pređu „crvenu liniju“ i da ne postanu očigledni učesnici sukoba u Ukrajini.
Francuski predsednik Emanuel Makron je ranije rekao da je u Evropskoj uniji dogovoreno da se stvori „deveta koalicija“ za duboke napade“, odnosno za isporuku raketa srednjeg i dalekog dometa Ukrajini. On je, takođe, rekao da će Francuska učiniti sve da Rusija „ne pobedi u ovom ratu“. Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razmotrili mogućnost slanja vojske u Ukrajinu, ali za sada nema konsenzusa o tome.
Nemački kancelar Olaf Šolc i ministar odbrane Boris Pistorijus su kasnije saopštili da Nemačka neće slati svoje vojnike u Ukrajinu. Šolc je negirao i planove o slanju dalekometnih krstarećih raketa „taurus“ Ukrajini.
Krimski most - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2024
RUSIJA
Simonjan: Posedujem snimak na kojem oficiri Bundesvera razmatraju napad na Krimski most
Vojnici počasne straže nemačkih snaga Bundesvera - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2024
RUSIJA
Objavljujemo ceo razgovor nemačkih oficira o planovima za napad na Krimski most /audio/
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2024
RUSIJA
Moskva: Od Berlina tražimo hitno objašnjenje povodom snimka nemačkih oficira o napadu na Krimski most
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala