- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Dojave o bombama na beogradskom aerodromu bile lažne

© Sputnik / Lola ĐorđevićAerodrom „Nikola Tesla“
Aerodrom „Nikola Tesla“ - Sputnik Srbija, 1920, 29.02.2024
Pratite nas
Na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla" završeni su kontradiverzioni pregledi, nakon čega je ustanovljeno da su večerašnje dojave o bombama bile lažne, javio je Tanjug.
Prethodno su kompanije „Er Montenegro“ i „Viz Er“ saopštile da su piloti njihovih aviona dobili dojave o bombama pre poletanja na pisti na beogradskom aerodromu.
Aerodrom je večeras zbog dojave bio zatvoren, a beogradski mediji su javili da se neki letovi preusmeravaju na Temišvar.
Tanjug je prvo javio da je pilot na jednom letu dobio dojavu o bombi, nakon čega je pozvao policiju, jer mu se jedan putnik učinio sumnjivim. Mediji su objavili da je avion za Barselonu „Viz Era“ ispucao takozvane tobogane da bi se putnici evakuisali.
„To je blokiralo pistu i stvorilo veliki problem. Očekuje se da će biti velikih kašnjenja, preusmeravanja i otkazivanja. Postoji opasnost da će do ponoći sve biti zatvoreno“, rekao je izvor za medije.
Takođe, oglasila se i crnogorska avio-kompanija "Er Montenegro" koja je saopštila da se dojava o bombi dogodila u avionu te kompanije.
„Dojava o bombi se dogodila u momentu kada je vazduhoplov bio na zemlji. U toku je provera vazduhoplova od strane bezbednosnih službi Republike Srbije, a putnici i posada će biti na bezbednom dok se ne obave sve neophodne kontrole“, saopšteno je prethodno iz kompanije „Er Montenegro“, prenele su „Vijesti“.
Oglasila se i kompanija „Viz Er“. Oni su potvrdili da je na letu iz Beograda za Barselonu primljena dojava o bombi, zbog čega su svi putnici i članovi posade evakuisani.
„„Viz er“ potvrđuje da je let 4115 iz Beograda za Barselonu 29. februara dobio anonimnu pretnju o eksplozivnoj napravi u avionu dok se spremao za poletanje. Avion se odmah vratio na udaljeno mesto na beogradskom aerodromu, gde su svi putnici i članovi posade bezbedno evakuisani“, navodi se u saopštenju kompanije.
Dodaje se da su putnici prevezeni do terminala i da im je obezbeđeno osveženje.
„Nadležni organi sprovode sve neophodne provere i utvrđene protokole. Sigurnost i bezbednost putnika i posade je najveći prioritet „Viz Era““, istakli su iz kompanije.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala