- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

U crno-zelenima se sve crveni – osim Račića /video/

© Massimo PaoloneUroš Račić
Uroš Račić - Sputnik Srbija, 1920, 29.02.2024
Pratite nas
Srpski reprezentativac Uroš Račić postigao je efektan pogodak i bio je jedina svetla tačka u „pomračenju“ njegovog Sasuola od Napolija na svom terenu – 1:6 (1:3).Stigao je Srbin do prvenca u crno-zelenom dresu, gde su se svim osim njega „zacrveneli“ zbog mizernog izdanja i katastrofalnih ocena zbog još katastrofalnijeg rezultata na Mafei stadionu.
Čak šest puta kapitulirala je odbrana domaćeg tima, koji je poveo rezantnim i hirurški preciznim udarcem Uroša Račića u 17. minutu susreta.
Igrao se 17. minut kada je Srbin raspalio po odbijenoj lopti sa nekih 22 metra i smestio je iza leđa golmana Mereta.
Činilo se da bi Sasuolo i mogao dobro da prođe iz dvoboja sa favorizovanim Napolijem, ali je onda na scenu stupila „teška artiljerija“ tima s Juga Italije, predvođena prvom zvezdom Nigerijcem Viktorom Osimenom.
Rahmani je izjednačio u 29. minutu, da bi pomenuti Osimen u dva navrata do odlaska na veliki odmor pogađao mrežu Sasuola za totalni preokret – 1:3.
Isti igrač bio je strelac pogotka na startu drugog poluvremena, tada je Nigerijac kompletirao het-trik, da bi Gruzin Hviča Kvarachelija sa dva gola u 51. i 75. minutu postavio konačnih i nestvarnih 6:1.
 Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 29.02.2024
SPORT
Đavolja varoš na dresu Srbije /foto/
Očekivano su svi fudbaleri Sasuola ocenjeni ispod prosečnim ocenama, koje su se crvenele, dok je jedini „zeleni“ bio Uroš Račić, koji je dobio sedmicu. Prvi do njega bio je Pinamonti s ocenom 6,1 dok su svi ostali bili ocenjeni peticom, tek nešto iznad toga prema proceni brojnih portala.
S druge strane, Kvarachelija je ocenjenem visokom ocenom 9.7 i poneo je epitet igrača utakmica, iza njega je bio Viktor Osimen s ocenom 9,0.
I golman Sasuola Andrea Konsilji dobio je ocenu 5,1, kompletna obrana je bila između 5,1 i 5,3. Pedersen, Tresoldi, Ferari, Doig, koji su bili očajni u duelu sa zvezdama iz Napolija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala