- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Ovo je alarmantno, Rusi se šire!“: Šef Pentagona tvrdi da je moguć sukob NATO sa Rusijom

© AP Photo / Susan WalshLojd Ostin
Lojd Ostin - Sputnik Srbija, 1920, 29.02.2024
Pratite nas
Američki ministar odbrane Lojd Ostin izjavio je danas da veruje da će NATO, ako Ukrajina izgubi u sukobu, morati da se bori protiv Rusije.
„Iskreno govoreći, ako Ukrajina bude poražena, zaista verujem da će se NATO sukobiti sa Rusijom“, rekao je Ostin na saslušanju u Komitetu za oružane snage Predstavničkog doma.
Šef Pentagona je priznao da je uznemiren svakodnevnim napredovanjem ruskih oružanih snaga
"Svakog dana vidimo da Rusi nastavljaju da vrše pritisak i da se teritorijalno šire. Ovo je veoma alarmantno", naglasio je on.
Na ovu izjavu šefa Pentagona reagovala je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova koja kaže da je sada jasno ko je agresor.
„Da li je ovo direktna pretnja Rusiji ili pokušaj da se nađe izgovor za Zelenskog? I jedni i drugi su ludi. Ali sada svi vide ko je agresor, to je Vašington", prokomentarisala je ona.
Od početka ruske specijalne vojne operacije, zapadne zemlje su pružile stotine milijardi dolara vrednu pomoć Ukrajini. Kremlj je upozoravao da nastavak isporuke oružja Zapada Ukrajini samo produžava sukob, dodajući da će zapadna vojna oprema na kraju biti uništena. Moskva je takođe upozorila da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ dajući Kijevu oružje.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala