- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Mandić podržao ideju izgradnje memorijalnog centra povodom Mojkovačke bitke

© AP Photo / Risto BozovicPredsednik Skupštine CG Andrija Mandić
Predsednik Skupštine CG Andrija Mandić  - Sputnik Srbija, 1920, 29.02.2024
Pratite nas
Predsednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić snažno je pozdravio ideju rukovodstva mojkovačke opštine da se na Bojnoj Njivi izgradi memorijalni centar povodom Mojkovačke bitke.
"Ne samo što se tako obeležava jedno veliko delo koje su napravili naši preci, nego se prosto ponuda Mojkovca povećava, a nemam nikakve dileme i čvrsto sam uveren da ćemo sredstva za taj memorijalni centar vrlo lako obezbediti. Ova bitka je nadrasla prostor Crne Gore, bila je značajna i za Srbiju, pogotovo što je to bila odbrana odstupnice srpske vojske prema Albaniji, tako da će naši prijatelji, zajedno sa nama, koji drže i do te bitke i do tradicije Crne Gore svakako učestvovati i imaćemo jednu sjajnu ponudu na ovom prostoru", rekao je Mandić tokom jučerašnje posete Mojkovcu, prenele su podgoričke Vijesti.
Mandić je u Mojkovcu održao sastanak sa predsednikom te opštine Veskom Delićem i rukovodstvom. On i Delić su posetili Ski centar Žarski, a nakon toga i Bojnu Njivu, gde su položili venac na tamošnji spomenik i poklonili se junacima Mojkovačke bitke.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala