- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Film posvećen Tijani Jurić 21. marta u MTS dvorani

© Foto : Sputnjiku ustupila Zeder produkcijaFilm „48 sati i 1 minut“ Sanje Rajičić (Sonia Aleksa), posvećen devojčici Tijani Jurić
Film „48 sati i 1 minut“ Sanje Rajičić (Sonia Aleksa), posvećen devojčici Tijani Jurić  - Sputnik Srbija, 1920, 29.02.2024
Pratite nas
Film „48 sati i 1 minut“ Sanje Rajičić (Sonia Aleksa), posvećen devojčici Tijani Jurić čije je tragično stradanje pre tačno deset godina ostavilo duboki ožiljak u našem narodu, biće premijerno prikazan 21. marta u MTS dvorani.
Snimljen u srpsko-američkoj koprodukciji, film „48 sati i 1 minut“ imaza cilj, kako ističe autorska ekipa, da podigne svest o nestaloj i otetoj deci.
Priča prati Aleksandru koja se vraća u svoju otadžbinu, dve decenije nakon rata, u želji da u Srbiji odgaja ćerku.
Porodična idila, međutim, biva uništena otmicom njene petogodišnje Lene, a izjava dežurnog policajca da se deca obično pojave do jutra, kao opravdanje za nepokretanje istrage dok ne prođe 48 sati nagoni Aleks da se sama uputi na ulice Beograda, u lavirint straha i nepoznatog.
„Veoma smo bili inspirisani da kroz ovaj film otkrijemo srce i dušu ove otporne i nesalomive zemlje, da prikažemo snagu njenog naroda. Protagonistkinja Aleksandra je bačena u opasan svet, gde njeni najbliži umesto da joj pruže podršku, sumnjaju u njen zdrav razum. Međutim, Aleks zbog nade, te srpske otpornosti i uspomene na dečiji smeh, nijednog momenta ne odustaje u potrazi za Lenom, koja je njen suncokret u polju uništenja“, ističe autorska ekipa.

U filmu igraju Sonia Aleksa, Nataša Ninković, Radivoje Raša Bukvić, Vanja Ejdus, Marina Ćosić, Klara Hrvanović, kao i Marko Živić koji je preminuo 2021. godine, dok Nebojša Glogovac nije doživeo da ostvari svoju planiranu rolu u ovom ostvarenju.
Nakon premijere film će biti na redovnom repertoaru domaćih bioskopa.
Radivoje Raša Bukvić - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2024
KULTURA
Svako vreme ima heroje spremne da odbrane ljubav i dobrotu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala