- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Izgubili ste od srpskog Terminatora“ – Nikola probudio Majami

© AP Photo / Wilfredo LeeNikola Jović
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2024
Pratite nas
Nikola Jović, mladi srpski košarkaš, obeležio je treću deonicu utakmice Majamija i Portlanda, a navijaču veruje da je upravo on i pokrenuo ekipu koja je posle njegovih poena povela i zaplesala po terenu.
Nije Nikola Jović bio najbolji pojedinac na meču Majamija i Portlanda, ali definitivno je imao najbolju energiju koja je pomogla njegovim saigračima da se probude u važnom trenutku.
Srpski košarkaš bio je suspendovan na jednu utakmicu zbog tuče koja je izbila u meču Majamija i Nju Orleansa, u kojoj nije učestvoao već je želeo da zaštiti igrače, ali vratio se u punom sjaju.
Tokom prvog poluvremena košarkaši Majamija konstantno su bili u zaostatku, ali onda je došla treća deonica u kojoj je Jović postigao osam poena i tako načeo prokret.

„Upravo ste izgubili od srpskog Terminatora“, napisao je jedan navijač Majamija ekipi Portlanda.

Nikola je najpre dao dve trojke, a zatim je posle njegovog šuta za dva poena Majami napravio seriju posle koje je prvi put na meču poveo.
Do kraja je Jović ostao na osam poena, tome je dodao dva skoka, ali očigledno je u ovom meču pružio mnogo više od poena.
Doprineo je talentovani srpski košarkaš i u odbrani, bio je brz i ponovo je zaslužeo skrenuo pažnju na sebe.
Majami je na kraju slavio rezultatom 106:96, najbolji pojednac bio je Džimi Batler sa 22 poena, četiri skoka i devet asistencija, dok je u timu Portlanda najbolju partiju prikazao Anferni Simons koji je postigao 26 poena.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2024
SPORT
Bogdan blistao i ušao u odabrano društvo – Srbin među najboljima u NBA
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala