- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal sa imanja milijardera pratio polufinale i navijao za Srbe

© AFP 2023 / JAIME REINANemanja Radonjić
Nemanja Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2024
Pratite nas
Fudbaleri Majorke plasirali su se u finale Kupa Kralja prvi put posle dve decenije, a velike zasluge za to idu i Nemanji Radonjiću. Majorka je Real savladala posle penal seriji, a mrežu je zatresao i srpski fudbaler. Ovaj meč ispratio je i Rafael Nadal i to iz dalekog Indijan Velsa.
U prvom polufinalnom meču utakmica Majorke i Real Sosijedada završena je bez golova, dok je u drugoj posle golova Gonzalesa i Ojarzabala rezultat ostao 1:1, pa je tako pobednik ,posle produžetaka bez pogotka, morao da bude odlučen penal serijom.
Strelac gola za Real Sosijedad, Ojarzabal, bio je neprecizan već u prvoj seriji pa je tako Majorka imala prednost, a precizan šut Nemanje Radonjića u četvrtoj seriji odveo je Majorku na korak do finala. Usledio je gol Dardera koji je označio definitivnu pobedu.
Tako je Majorka obezbedila finale Kupa prvi put još od 2003. godine.Srpski reprezentativac u igru je ušao u 106. minutu, namera trenera bila je da Radonjić bude jedan od izvođača penala i ispostavilo se da je doneo pravu odluku.
Nemanja je u Španiju stigao iz Torina gde se nije slagao sa trenerom i gde čini se nije dobijao pravu šansu. Osim Radonjića, za Majorku igraju i Predrag Rajković kao i Matija Nastasić.
Meč Majorke i Real Sosijedada pomno je pratio i Rafael Nadal koji boravi u vili milijaldera Larija Elisona, vlasnika Indijan Velsa spremajući se za prvi Masters u sezoni.
U pauzi od treninga Nadal je pomno pratio voljeni klub, a potom im na društvenoj mreži i čestitao.
Erling Holand - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2024
SPORT
Holandova petarda u šeširu – za 55 minuta! /video/
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala