- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

MUP Srbije: U akciji „Vertikala“ uhapšeno više osoba povezanih sa ubistvima u Atini i na Krfu

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆPolicija, ilustracija
Policija, ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2024
Pratite nas
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije (UKP) u međunarodnoj akciji "Vertikala" uhapsili su više osoba osumnjičenih za umešanost u ubistva Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini, kao i ubistva Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu.
Akcija je izvedena u saradnji sa pripadnicima BIA, kao i policijama BiH, Republike Srpske, Grčke i Španije.
„Slobode su lišeni Milinko Brašnjević, Dušan Jovanović Giba, Dragan Tomić zvani Vojnik, Vladimir Vojnović, Slobodan Vujačić, Vladimir Mandić, Nataša Dedić, Rade Stojićević i Abaz Rabin“, saopštio je na konferenciji za novinare načelnik UKP MUP-a Ninoslav Cmolić.
Cmolić je dodao da je policija akciju izvela u saradnji sa pripadnicima BIA, kao i policijama BiH, Republike Srpske, Grčke i Španije.
Rekao je i da su krivične prijave podneta protiv ukupno 18 osoba, a da su organizatori kriminalne grupe Radoje Zvicer, Darko Šarić i Veljko Belivuk.
Krivična prijava pored njih obuhvata i Ratka Živkovića, Milovana Zdravkovića zvanog Teg i druge.
Uhapšenima se na teret stavljaju krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, dva krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo pokušaju. Cmolić je rekao da su krivičnim delima lišeni života Alan Kožar, Damir Hađić, Igor Dedović i Stevan Stamatović i ranjena je supruga Stevana Stamatovića, Mileva Stamatović.
Načelnik UKP je objasnio da je Brašnjović priveden u Španiji, Abaz u Grčkoj, a svi ostali na teritoriji Srbije.
Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Dragan Ivanović rekao je da je grupa razotkrivena jednim delom zahvaljujući razbijanjem šifrovanih poruka putem aplikacije "Skaj", ali ima i materijalnih dokaza, prikupljenih u saradnji sa policijama Španije i Grčke.
Ivanović je naglasio da se na tom predmetu operativno radilo više godina, a da je policija znala da se Brašnjević, za koga se smatralo da je nestao, nalazi u Španiji i da je odlučeno da u utorak bude uhapšen u toj zemlji, preneo je RTS.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala