- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mediji: Šta čeka NATO u slučaju rata sa Rusijom

© AP Photo / Michael ProbstFrancuska vojska
Francuska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2024
Pratite nas
Severnoatlantska alijansa bi se mogla suočiti sa ozbiljnim problemima zbog nestašice naoružanja u slučaju rata sa Rusijom, piše "Azija tajms".
„Značajni problem sa kojim se NATO suočava, nisu raspoređivanje njihovih trupa, već njihovo snabdevanje“, navodi se u članku „Da li je NATO zaista spreman za rat sa Rusijom?“.
Napominje se da su isporuke tehnike i municije Ukrajini pokazale da NATO nema ni rezervi ni proizvodne kapacitete za dugoročni savremeni rat. To je povezano sa činjenicom da se vojni blok odavno pridržava strategije da se može boriti samo dok ima dovoljno tehnike i zaliha, objasnio je autor.
Nekoliko evropskih zemalja već se ogradilo od izjave francuskog predsednika Emanuela Makrona o mogućem slanjem trupa u Ukrajinu. Francuski lider je istakao da su se članice EU složile da formiraju devetu koaliciju za isporuke bombi i raketa dugog dometa Ukrajini. Predsednik je podsetio da već postoji osam evropskih koalicija za olakšavanje snabdevanja Kijeva naoružanjaem uključujući sistemim protivvazdušne odbrane, artiljerije i municije. Makron je dodao da će Pariz učiniti sve da spreči Moskvu da „pobedi u ovom ratu“. Kasnije, francuski premijer Gabrijel Atal takođe nije isključio slanje trupa u Ukrajinu.
Kako je Sputnjiku rekao Konstantin Gavrilov, šef ruske delegacije na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja, uvođenje zapadnih trupa u Ukrajinu povećaće rizik od direktnog sukoba NATO-a i Rusije.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala