- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Izbor srpskog predstavnika za Evroviziju: Hristina prva u finale, Breskvica opravdala ulogu favorita

© Snimak sa ekrana/ Jutjub/ RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanalPolufinale „Pesme za Evroviziju 2024“
Polufinale „Pesme za Evroviziju 2024“ - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2024
Pratite nas
U prvom polufinalu muzičkog televizijskog takmičenja "Pesma za Evroviziju 2024" u utorak uveče je odabrano osam kompozicija koja idu u finale izbora za srpskog predstavnika na "Evroviziji".
Sabiranjem sms glasova gledalaca i stručnog žirija, na osnovu pola-pola, biralo se između 14 predstavljenih pesama.
U finale "Pesme za Evroviziju" prošli su pevačica Breskvica sa pesmom "Gnezdo orlovo", zatim Hristina i "Bedem" (njeno ime su voditelji prvo pročitali za finale), Lena Kovačević i "Zovi me Lena" i M.IRA sa "Percepcijom".
Dalje idu i Bojana i David sa pesmom "No no no", Marko Mandić i "Dno", bend Keni nije mrtav sa "Dijamantima" i Zorja i "Lik u ogledalu".
Drugo polufinale sledi 29. februara, kada će biti izabrano dodatnih osam takmičara, za ukupno 16 koliko će se naći 2. marta u finalu "Pesme za Evroviziju", gde se bira predstavnik Srbije koji ide u maju na "Pesmu Evrovizije" u švedski grad Malme.
Program su vodili glumac Slaven Došlo i voditeljka Dragana Kosjerina, dok su se iz "zelene sobe" sa izvođačima uključivali Kristina Radenković i Stefan Popović.
Javni servis Srbije je najavio da će svoj deo prihod od sms glasova sve tri večeri dati udruženju Zvončica za pomoć deci obolelih od malignih i retkih bolesti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala