- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pobeda Srbina i velika senzacija – Kecmanovića čeka iznenađenje

© Foto : TSS/ Srđan StevanovićDušan Lajović
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2024
Pratite nas
Dušan Lajović, srpski teniser plasirao se u osminu finala turnira 500 serije u Akapulku pobedom nad Meksikancem Rodrigom Pačekom Mendesom rezultatom 6:2,6:2. U drugo kolo plairao se i Danijel Altmajer koji je iznenadio i savladao Aleksandra Sašu Zvereva i tako zakazao susret sa Mimirom Kecmanovićem.
Imao je Dušan Lajović sreće pa je tako prva prepreka u Akapulku bila zaista laka. Pačeko je kao domaći teniser dobio specijalnu pozivnicu, ali Dušan nikako nije smeo da dopusti iznenađenje protiv 700. tenisera sveta.
Srpski teniser bio je siguran u prvom setu, dobro je servirao, diktirao je ritam i sa dva brejka stigao do prednosti. Drugi set bio je gotovo identičan.
Lajović nije dopustio protivniku ni najmanju nadu, Meksikanac tokom celog meča nije izborio nijednu brejk loptu.
Ako je imao sreće u prvom kolu, u drugom nema jer ga očekuje okršaj sa Kasperom Rudom, 11. teniserom sveta. Za razliku od Dušana, Miomir Kecmanović trebalo bi da ima lakši zadatak.
Već je verovatno i sam srpski teniser počeo da sprema taktiku za Sašu Zvereva, ali u nemačkom derbiju Danijel Altmajer savladao je Sašu i to posle borbe u tri seta rezultatom 6:3, 3:6, 6:3.
Nema sumnje da je Altmajer bolja opcija za protivnika u drugom kolu, ali Kecmanović mora da bude na oprezu jer ne blista na terenu od početka sezone i zbog toga mora da pronađe način da se ples nemačkog tenisera u Akapulku ne nastavi.
Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2024
SPORT
Čelični Britanac izbrojao do 500 i poručio: „Sve je teže, ponosan sam“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala