- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bivši bugarski ministar: Amerika sebi kupila evropsku političku elitu

© AP Photo / Alex BrandonBugarska zastava
Bugarska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2024
Pratite nas
Ekonomija Evrope je u dobrom stanju kada ima dobre odnose sa Rusijom, a predstojeći hladni rat nikada neće poboljšati stanje Evropljana, smatra bivši ministar odbrane Bugarske Krasimir Karakačanov.

„Rat u Ukrajini i hladni rat koji se planira nikako neće poboljšati ekonomski položaj Evrope i Evropljana. Uveren sam da će se Evropa promeniti iz korena. Sve je jednostavno: ekonomski, geografski, geopolitički su Evropa i Rusija veoma povezane. Ja nisam rusofil, ja sam bugarski nacionalista, ali istina je da su dobra vremena za Evropu, sada govorim o periodu od 19. veka do danas, a ne o poslednjih 20, 30, 50 godina. Dobra vremena su bila kada je jaka Nemačka, ili Nemačka zajedno sa Francuskom, ili je samo Francuska, bila u dobrim odnosima sa Rusijom. Zašto? Jer je Rusija ogromno tržište za evropsku industriju, a istovremeno izvor jeftinijih sirovina koje Evropa nema“, rekao je on.

Prema rečima bivšeg ministra Bugarske, uz evropske političare kao što su bili Angela Merkel, Nikola Sarkozi i Silvio Berluskoni Evropa nikada ne bi odustala od ruskih energetskih resursa. Karakačanov takođe veruje da su SAD jednostavno negovale političare koji su im pogodni i koji sada upravljaju kontinentom.
„U Evropi u poslednjih 10, 12, 15 godina su se pojavili političari koji ne zaslužuju pažnju i poštovanje, ali imaju odgovarajuće biografije. Prošli su specijalne obuke, imaju pravi proamerički stav, odnosno Amerika je tako kupila evropsku političku elitu“, rekao je Karakačanov.
Pogledajte i:
Bugarska zastava, Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2024
SVET
Bugarski poslanik: Politika naše Vlade prema Rusiji – maloumna
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala