- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

BiH uputila protestnu notu Crnoj Gori posle sastanka Dodika i Mandića u Podgorici

Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova u Savetu ministara Bosne i Hercegovine uputilo je protestnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore, zbog toga što je predsednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić primio predsednika Republike Srpske Milorada Dodika u službenim prostorijama a da pritom nisu bila istaknuta obeležja BiH.
Navodi se da ni u kabinetu ni u prostorijama gde je održana konferencija za medije nije bilo istaknute zastave države BiH već samo Crne Gore i Republike Srpske, koja je administrativna jedinica BiH.
Kako prenose sarajevski mediji, i na konferenciji za medije su iznesene, kako kažu, sramotne izjave. Kao primer navode izjavu Mandića da su „Republika Srpska i Federacija BiH stvorile Bosnu i Hercegoviu“, što bi, kako se navodi, moglo da naruši susedske odnose BiH i Crne Gore, dok je Dodik govorio o specijalnim vezama Republike Srpske i Crne Gore i, kako navode o, tzv. „srpskom svetu“.
Time je, kažu, prvi čovek Skupštine Crne Gore iskazao direktno nepoštovanje države BiH i njenih institucija pokušavajući da na taj način izjednači entiet Republike Srpske sa državom.
Prema saznanjima sarajevskog portala „Kliks“, iz resora spoljnih poslova Saveta ministara naveli su da BiH uvažava i poštuje državna obeležja Crne Gore, kao i ostalih međunarodno priznatih država i da očekuje da i predstavnici BiH u Crnoj Gori imaju isti tretman.
Napominju i da ovo nije prvi put da predsednik Skupštine Crne Gore ignoriše zastavu BiH pri sastancima sa funkcionerima koji dolaze iz BiH, te dodaju da je isti slučaj bio i tokom nedavne posete predsednika NSRS Nenada Stevandića Podgorici.
Andrija Mandić i Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2024
REGION
Dodikov veliki korak u Podgorici: Protiv su samo fanatici i marginalci
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala