- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Uzvraćanje srpskog gostoprimstva u Americi – Vasilijev novi put je lek za Alekseja

© AP Photo / Garett FisbeckAleksej Pokuševski
Aleksej Pokuševski - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2024
Pratite nas
Aleksej Pokuševski, potencijalni reprezentativac Srbije, nastaviće NBA karijeru kao košarkaš Šarlota, gde će se pridružiti Vasiliju Miciću sa kojim je bio saigrač i u prethodnoj ekipi Oklahome. Sada i - zvanično.
Pokuševski je dobio otkaz od ekipe čiji je bio član u prethodne četiri sezone.
Momak poreklom sa Kosova i Metohije, rođen u Novom Sadu, 2020. godine je iz grčkog Olimpijakosa otišao u Oklahomu, pošto ga je prethodno draftovala ekipa Minesote.
Imao je Pokuševski već u prvoj sezoni veliku minutažu, najveću u svojoj dosadašnjoj NBA karijeri od 24 minuta po meču, ali je sve posle toga otišlo u suprotnom smeru od očekivanog.
U naredne dve sezone je igrao manje, a kako je Oklahoma ove sezone, nošena brojnim mladim talentima i MVP kandidatom Šajom Gildžus-Aleksandrom, došla do šanse da se bori za visok plasman u Zapadnoj konferenciji.
Kako je u sezoni odigrao svega deset utakmica, sa prosečno samo šest minuta, Pokuševski je proglašen viškom i otpušten je, a uprkos medijskim natpisima za zanimanje javnosti o tome da bi mladi krilni igrač mogao da se vrati čak i u Srbiju, on će, kako sva logika posla nalaže, ostati u NBA ligu.
Priliku će mu dati ekipa Šarlota u kojoj će ga dočekati Vasilije Micić i time uzvratiti gostoprimstvo sa početka sezone, pošto je upravo popularni Poku bio domaćin iskusnom plejmejkeru po njegovom dolasku u Ameriku i NBA ligu, u timu Oklahome.
Ni Micić nije imao pravu priliku u Oklahomi u koju je došao letos i u trejdu je završio u Šarlotu gde je konačno zaigrao kako ume, a i ekipa je procvetala sa njim, zabeleživši niz pobeda.
Pokuševski bi takođe mogao da dobije veću šansu, kako na pozicijama niskog, tako i visokog krila, odakle može da prikaže najbolje igre, uprkos propaloj ideji Oklahome da ga promoviše u „peticu“ koja šutira trojke.
Navijači Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2024
SPORT
EKSKLUZIVNO Budućnost sporta kreće iz Rusije, a Srbija je važan deo mozaika: „Projekat je savršen!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala