Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srbi privedeni tokom protesta u Zvečanu osuđeni na šest meseci zatvora

© Foto : Snimak sa ekrana/ YouTube/ GracanicaOnline infoKfor privodi Radoša Petrovića i još jedno lice pre početka nereda
Kfor privodi Radoša Petrovića i još jedno lice pre početka nereda - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2024
Pratite nas
Osnovni sud u Prištini osudio je danas dvojicu Srba Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića na kaznu od šest meseci zatvora zbog, kako je navedeno u optužnici, „učestvovanja u masi koja vrši krivična dela ili huliganizam“.
Oni su uhapšeni u maju prošle godine tokom protesta u Zvečanu, a nakon što su priznali krivicu Petrovićeva kazna je preinačena u novčanu od 6.000 evra, dok je Dušan Obrenović svoju kaznu od šest meseci odležao u pritvoru.
Advokat Radoša Petrovića Asdren Hodža je izjavio da su u toku istražnog postupka odbačena tri teža krivična dela i dodao da je ostalo samo jedno - „huliganizam i napad na vojnike Kfora“.
„Složili smo se da sklopimo sporazum o priznanju krivice za to delo. Sklopili smo sporazum o priznanju krivice na šest meseci zatvora, koja je preinačena u novčanu kaznu“, rekao je Hodža.
On je dodao i da je sporazum o priznavanju krivice postignut u januaru i da je na osnovu toga i podignuta optužnica.
„Optužnica je u sud stigla uz sporazum o priznanju krivice koju je sud usvojio. Što se Radoša Petrovića tiče, to je šest meseci koji su preinačeni u novčanu kaznu , dok je Dušan Obrenović svoju kaznu već odležao“, rekao je Hodža.
Petrović i Obrenović su u istražnom postupku bili osumnjičeni za četiri krivična dela, navodni „napad na ustavni poredak“, „napad na međunarodno osoblje pod međunarodnom zaštitom“, „napad na službena lica“ kao i za navodno „učestvovanje u masi koja vrši krivična dela ili huliganizam“.
Petrović je u pritvoru bio skoro 30 dana, nakon čega je pušten da se brani sa slobode, a Obrenović je od momenta hapšenja u pritvoru proveo šest meseci.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala