- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Pokret rusofila ometa pokušaje Zapada da izoluje Rusiju

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Puti ide u susret predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku
Predsednik Rusije Vladimir Puti ide u susret predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2024
Pratite nas
Pokret rusofila daje značajan doprinos u borbi protiv pokušaja kolektivnog Zapada da izoluje Rusiju i širenju objektivnih informacijama o zemlji u inostranstvu, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.
„Pokret doprinosi i raskrinkavanju antiruskih izmišljotina i propagandnih mitova“, poručio je Putin u pozdravnom govoru na drugom kongresu Međunarodnog pokreta rusofila.

Zapad nije uspeo da zaustavi saradnju sa Rusijom

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na ceremoniji otvaranja kongresa poručio je da pokušaji zapadnih zemalja da zabrane saradnju sa Rusijom nikoga ne zaustavljaju, linija izolacije Moskve pretrpela je potpuni neuspeh.
„Šira međunarodna zajednica ili bar velika većina, iskreno je zainteresovana za nepristrasne, sveobuhvatne, poštene procene uzroka aktuelne geopolitičke napetosti, ne prihvata dezinformacije i laži koje plasiraju sredstva masovnog informisanja koja su pod kontrolom kolektivnog Zapada“, naglasio je šef ruske diplomatije.
Prema njegovim rečima, Rusija svuda ima “mnogo pravih prijatelja, koji su prošli test vremena, uključujući u Sjedinjenim Američkim Državama i u Evropi.
„Svi oni ne samo što pokazuju interesovanje za nas, već dele naše vrednosti koje promovišemo, a koje su zajedničke svim svetskim religijama i civilizacijama“, istakao je Lavrov.
Rusija, za razliku od Zapada, dodao je ministar, nudi partnerima – predstavnicima globalne većine, odnose na ravnopravnoj osnovi.
Pored toga, on je kazao i da ruski sport samouvereno ide napred, uprkos neviđenoj politizaciji međunarodnog sportskog pokreta.
Pogledajte i:
Zamenik predsednik Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev  - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2024
RUSIJA
Medvedev: Rusija jača svoje pozicije, niko neće uspeti da je izoluje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala