Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Nastavak dijaloga u Briselu: Lajčak sa finansijskim ekspertima Beograda i Prištini

© Sputnik / Alexey VitvitskyZastava EU u Briselu
Zastava EU u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2024
Pratite nas
U Briselu je u toku sastanak na nivou finansijskih eksperata Beograda i Prištine, kojim posreduje specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak.
U delegaciji Beograda su predstavnici Ministarstva finansija i Banke Poštanska štedionica, kao i Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini, javlja dopisnik Tanjuga.
Kako su preneli prištinski mediji, Lajčak se sastao i sa delegacijom Prištine, koju predvodi Ahmet Ismailji iz tzv. Centralne banke Kosova.
Lajčak je prethodno održao sastanak oči u oči sa direktorkom kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem, a potom su se Lajčak i njegov tim sastali sa delegacijom Beograda, na čelu sa Petkovićem.
Portarolka u spoljnopolitičkoj službi EU Nabila Masrali u ponedeljak je rekla da će sastanak biti usredsređen na "rešenja o mnogim otvorenim pitanjima u vezi sa nedavnom odlukom" o gotovinskim transakcijama tzv. Centralne banke Kosova i da će pratiti uobičajen format i dodala da su obe strane potvrdile svoje učešće na sastanku.
Takozvana CBK donela je uredbu kojom se od 1. februara zabranjuje upotreba dinara na KiM, a vlasti u Prištini su prethodno u dva navrata, bez ikakvog obrazloženja, zabranile transport dinara do trezora koji se nalazi u Leposaviću, zbog čega je građanima otežano podizanje redovnih primanja.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala