Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Lajčak razgovarao sa predstavnicima koalicije „Srbija protiv nasilja“

© Sputnik / Lola ĐorđevićSpecijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak
 - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2024
Pratite nas
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je u Briselu sa predstavnicima koalicije „Srbija protiv nasilja“ o, kako je naveo, situaciji u Srbiji i dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.
„Pažljivo sam saslušao njihovu procenu situacije u Srbiji i obavestio ih o dijalogu o normalizaciji odnosa sa Kosovom. Pozdravio sam njihovo interesovanje, jer je dijalog pitanje od nacionalnog interesa“, naveo je Lajčak na društvenoj mreži Iks.
U delegaciji „Srbija protiv nasilja“ su Borko Stefanović, Radomir Lazović, Duško Lopandić i Pavle Grbović, koji su, kako su preneli mediji, došli u Brisel kako bi razgovarali o navodnim izbornim nepravilnostima i tražili medjunarodnu istragu izbora u Srbiji.
Kako se navodi u saopštenju Stranke slobode i pravde, delegacija SPN sastala se sa predstavnicima izvršnih organa Evropske unije, spoljnopolitičkom službom EU i Lajčakom, a razgovala je o tome da se u izveštaju ekspertske misije nađu „ne samo dokazi“o, kako tvrde, „izbornoj prevari“ već i obavezujuće preporuke koje bi omogućile da se organizuje, prema smatraju, „fer i pošten izborni proces“.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala