- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srećan kraj sage „Severina“

© Sputnik / Lola ĐorđevićKsander Severina, novi fudbaler Partizana
Ksander Severina, novi fudbaler Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2024
Pratite nas
Ksander Severina, holandski fudbaler, vratio se u Beograd i ponovo trenira sa Partizanom.
Severina je pre nekoliko dana samoinicijativno napustio klub i prestonicu Srbije, navodno zbog novčanih dugovanja.
Severina je posle nekoliko dana odsustva postigao dogovor sa klubom i vratio se u Beograd, stavivši se ponovo na raspolaganje treneru Igoru Duljaju.
Krilni napadač je po povratku obavio trening sa prvim timom, zasad nije poznato da li će biti disciplinski sankcionisan.
Ukoliko do toga ne dođe, Severina bi mogao da konkuriše za tim Partizana već za narednu utakmicu u Superligi Srbije, protiv pančevačnog Železničara.
"Znate kako, za mnoge stvari je dovoljan razgovor. Mora da se priča sa igračima. Ja kada sam dočekivao igrače na aerodromu, pravio se cirkus od toga, trener Partizana dočekuje igrače, vodi ih na preglede, tamo-amo. Važno je da im poklonite pažnju. Nikada ne znate, ako postoji problem, možete razgovorom da sve rešite. Moramo da znamo šta se njima dešava. Kad smo se vratili, čuo sam da naš igrač živi i dalje u SC Teleoptik. Dakle, 20 dana. Ili smo neodgovorni, nesposobni, 20 dana je prošlo, da li je nađen stan... Ne može neko da mi kaže, "ej, nedeljom ne radim, moje radno vreme je ponedeljak-petak", rekao je trener Partizana Igor Duljaj po objavljivanju informacije da je Severina napustio klub.
Oglasio se potom i generalni direktor kluba Miloš Vazura.
"Severina je juče bio na treningu i ono što želim da naglasim je da mu se ne duguje nijedna plata. Danas se nije pojavio na treningu, čekamo da vidimo u čemu je problem. Čuli smo se sa njegovim menadžerom i nema osnova za raskid. Nadam se da će sve biti u redu. Jedino što mu se duguje je bonus u iznosu od 25.000 evra, ali ponavljam, to nije osnov za raskid ugovora. Ako se ne pojavi na treningu, biće kažnjen od strane kluba, kao što je bio slučaj sa Dijabateom", rekao je Vazura.
Severina je letos stigao u klub kao veliko pojačanje, igra na poziciji krilnog napadača, ima 22 godine, nastupa za reprezentaciju Kurasaa, iako je rođen u Holandiji, a prethodno je bio član ekipe Haga.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala