- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Ako zapadne trupe uđu u Ukrajinu, direktan sukob Rusije i NATO ─ neizbežan

© Sputnik / Natalia SeliverstovaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2024
Pratite nas
U slučaju ulaska zapadnih snaga u Ukrajinu neće biti reči o verovatnoći, već o neizbežnosti direktnog sukoba Rusije i NATO, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona da se ne može isključiti mogućnost slanja snaga u Ukrajinu kako Rusija ne bi dobila rat.
Peskov je istakao da je Kremlj je obratio pažnju na izjavu predsednika Francuske Emanuela Makron da se u Evropi diskutovalo o slanju vojnika u Ukrajinu, a njegov stav o nanošenju strateškog poraza Rusiji u Ukrajini je Moskvi takođe dobro poznat.
„Generalno, ovde je sama činjenica da se razmatrala mogućnost slanja nekih kontigenata članica NATO u Ukrajinu, naravno, veoma važan novi element. Svi ostali elementi iz govora predsednika Francuske su već poznati i mi smo ih već primili k znanju“, istakao je Peskov.
On je dodao i da su ruske vlasti primetile da je veoma širok dijapazon mišljenja na ovu temu, kao i da zapravo, konsenzusa nema.
Prema njegovim rečima, jedan broj zemalja koje učestvuju na događaju u Parizu zadržavaju „prilično trezvenu procenu potencijalnih opasnosti usled ovakvih postupaka i potencijalne opasnosti zbog direktnog uvlačenja u gorući sukob“.
„To, naravno, apsolutno nije u interesu ovih zemalja. One moraju biti svesne toga“, istakao je Peskov.
Podsetimo, predsednik Francuske je na pres konferenciji posle sastanka posvećenog podršci Ukrajine izjavio da se ne može isključiti mogućnost slanja snaga u Ukrajinu, mada o tome nema konsenzusa među evropskim liderima.
Prethodno, izjava francuskog predsednika Emanuela Makron da se ne može isključiti mogućnost slanja snaga u Ukrajinu kako Rusija ne bi dobila rat izazvala je buru reakcija među opozicionim političarima u Francuskoj.
Pogledajte i:
Premijer Francuske Gabrijel Atal - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2024
SVET
Francuski premijer: Ne možemo da se pomirimo sa pobedom Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala