- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Baltičko more nikada neće postati unutrašnje more NATO-a

© Sputnik / Mihail Golenkov / Uđi u bazu fotografijaNovi trajekt „Maršal Rokosovski“ stigao u Kalinjingrad
Novi trajekt „Maršal Rokosovski“ stigao u Kalinjingrad - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2024
Pratite nas
Kalinjingrad nikome ne preti, zveckanjem oružjem se bave susedne zemlje, izjavio je Sputnjiku portparol gubernatora Kalinjingradske oblasti Dmitrij Liskov.
„Mi živimo na svojoj zemlji i razvijamo naš region. Oružjem zveckaju susedi koji su odjednom zaboravili na 20 godina zajedničkog života. Savetujem komšijama, pre nego što ove vrste izgovora javno iznesu, kako ne bi dozvolili svim idiotima na svetu da prouče ova pitanja“, rekao je Liskov.
Podvukao je da Baltičko more nikada neće postati unutrašnje za NATO zemlje s obzirom na to da se tamo nalaze tri ruske luke - Kalinjingrad, Sankt Peterburg i Ust Luga.
Gubernator Kalinjingradske oblasti je na taj način odgovorio na izjavu ambasadora Litvanije u Švedskoj i bišeg ministra inostranih poslova Litvanije Linasa Linkjavičjusa koji je pretio da će neutralisati Kalinjingrad ako Rusija izazove Severnoatlanstku alijansu. Osim toga, diplomata tvrdi da je nakon što je Švedska postala članica, Baltičko more postalo unutrašnje za NATO.
Mađarski parlament je u ponedeljak, na prvoj sednici svog prolećnog zasedanja, ratifikovao zahtev Švedske za pridruživanje NATO-u.
Pogledajte i:
Pogled na Kalinjingrad - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2024
SVET
Pretnja litvanskog ambasadora: Neutralisaćemo Kalinjingrad
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala