- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Italijanski general koji je bio na Kosovu: Slanje zapadnih vojnika u Ukrajinu se ne može realizovati

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaU Poljskoj se raspoređuje bataljon NATO-a
U Poljskoj se raspoređuje bataljon NATO-a  - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2024
Pratite nas
Slanje NATO trupa ili trupa pojedinačnih zemalja nije ostvarivo iz više razloga, među kojima su i tehnički, smatra bivši komandant KFOR-a na Kosovu i Metohiji, italijanski general Fabio Mani.
„U mojoj knjizi ‘Evropa u ratu’ razmatram slanje vojske u Ukrajinu i na četiri strane opisujem sve moguće varijante i ni jedna od njih nije ostvariva. Razlog je što nema spremnosti za takvu opciju“, rekao je on za ruske medije komentarišući predlog francuskog predsednika Emanuela Makrona.
Ukazao je da je za raspoređivanje jedinica duž kontakt linije za osiguranje razgraničenja potrebno milion vojnika i istakao da NATO nema ni 500 hiljada, ni 300 hiljada. Naveo je da je NATO sebi postavio cilj da 300 hiljada postigne u narednih deset godina, ali da nije činjenica da će i biti ostvareno.
Bivši italijanski general je ubeđen da bi razgovori o mogućem slanju vojske trebalo da odvrate pažnju od stvarne vojne pomoći. Ekspert navodi da je vojna proizvodnja velikih razmera moguća u Evropi, ali to zahteva preusmeravanje svih resursa na ovaj sektor, odnosno stvarni prelazak Evrope na ekonomiju rata, što je neprihvatljivo pre svega za Nemačku.
Ranije je izjava francuskog predsednika Emanuela Makron, da se ne može isključiti mogućnost slanja snaga u Ukrajinu kako Rusija ne bi dobila rat, izazvala je buru reakcija među opozicionim političarima u Francuskoj.
Pogledajte i:
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2024
RUSIJA
Zaharova o NATO vojnicima u Ukrajini: Makron nije svestan šta govori
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala