- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Francuska: Vojnici zapadnih država ipak mogu biti poslati u Ukrajinu

© AFP 2023 / SYLVAIN THOMASFrancuski legionari
Francuski legionari - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2024
Pratite nas
Francuska smatra da bi zapadni vojnici mogli biti poslati u Ukrajinu radi pružanja nekih vidova pomoći, ali to ne podrazumeva njihovo učešće u sukobu, saopštio je francuski ministar spoljnih poslova Stefan Sežurne na sednici Narodne skupštine (donjeg doma parlamenta) republike.

„Moramo predvideti nove akcije podrške Ukrajini koje bi ispunile konkretne zahteve. Mislim, na deminiranje, sajber pretnje, proizvodnju oružju na licu mesta, na teritoriji Ukrajine. Neke od ovih akcija mogu zahtevati prisustvo na ukrajinskoj teritoriji, bez učešća u sukobu. Ništa se ne može isključiti, a danas je to stav predsednika republike“, rekao je Sežurne.

Podsetimo, predsednik Francuske je na pres konferenciji posle sastanka posvećenog podršci Ukrajine izjavio da se ne može isključiti mogućnost slanja snaga u Ukrajinu, mada o tome nema konsenzusa među evropskim liderima.
Prethodno, izjava francuskog predsednika Emanuela Makron da se ne može isključiti mogućnost slanja snaga u Ukrajinu kako Rusija ne bi dobila rat izazvala je buru reakcija među opozicionim političarima u Francuskoj.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala