- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Velike reči posle nove briljantne partije momka iz Požarevca: „Đorđe je onaj pravi!“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthĐorđe Petrović
Đorđe Petrović - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2024
Pratite nas
Đorđe Petrović, srpski golman, nastavlja da beleži sjajne partije u Čelsiju, a posle odličnih reakcija protiv Liverpula dobio je pohvale i od Džona Obija Mikela, nekadašnjeg asa Čelsija, koji mu je prognozirao da bi mogao da postane novi Petr Čeh.
Povreda Roberta Sančeza navela je Maurusija Poketina da šansu da Đorđu Petroviću koji je samo čekao momenat kada će dobiti priliku da zablista. Odličan je momak iz Požarevca, dokazao je to i protiv Liverpula, tek u 118. Minutu ga je savladao Van Dajk.
Zbog toga je Petrović dobio pohvale i od čuvenog Džona Obija Mikela.
„Svo poštovanje za Roberta Sančeza, koji je fantastičan golman, ali je Đorđe Petrović onaj pravi. Posle svake odbrane izgleda tako smireno i sigurno. A, kada vidiš da ti je golman tako pouzdan, onda si i ti kao igrač mirniji. Takav je za nas bio Petr Čeh. I znam da je ovo ogromno priznanje, ali smatram da Petrović može da bude novi Petr Čeh ovog kluba“, rekao je Obi Mikel.
Legendarni Čeh čuvao je mrežu Čelsija na neverovatnih 333 utakmica, odnosno u periodu od 2004. do 2015. godine, dok je na jednoj branio 2021. godine.
Prognoza da je Petrović novi Čeh od velikog je značaja i za Srbiju koja je dugo imala problema sa golmanima, a sada će selektor Dragan Stojković Piksi imati glavobolju jer neće znati koga da izabere.
Osim Petrovića u Čelsiju, Mile Svilar briljira u Romi, a naročito se istakao protiv Fejnorda kada je odbranio dva penala i tako odveo italijanski tim u osminu finala Lige Evrope.
River Plejt Boka juniors - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2024
SPORT
Praznik fudbala proslavljen pred 85.000 ljudi – spektakl kakav se viđa samo u Argentini /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala