- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legenda više ne postoji

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaBrazilski fudbaler Dani Alveš
Brazilski fudbaler Dani Alveš - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2024
Pratite nas
Brazilac Dani Alves koji je pravosnažno osuđen na četiri i po godine zatvora zbog silovanje jedne devojke u noćnom klubu 31. decembra 2022. godine, obrisan je sa zvanične stranice FK Barselona na kojoj se nalazio spisak sa 102 slavna imena.
Kako je jedan od najboljih desnih bekova osvojio sa Kataloncima sve što se osvojiti može, tako je zavredio mesto među „besmrtnima“, ali se i to promenilo.
Naime, prema saznanjima uglednog katalonskog „Sporta“, Dani Alves je obrisan sa liste legendarnih fudbalera Barselone zbog seksualnog napada na devojku.
Prema pisanju katalonskih i španski medija, Barselona nije žurila da „presudom“ i odlukom, već je strpljivo čekala da se suđenje okonča da i da kazna bude pravosnažna.
Nakon što je Dani Alves osuđen na četiri i po godine zatvora i još pet godina uslovno po odluženju zatvorske kazne, Barselona je odlučila da ga zauvek“ izbriše“, jer ne želi izgrednike u svojim redovima i osobe koje kaljaju ugled kluba sa Nou Kampa.
Problematični Brazilac koji je u Barselonu stigao iz Sevilje, odigrao je 408 utakmica za bordo-plave, postigao je 22 gola i upisao 105 asistencija. Osvjio je tri pehara Lige šampiona, u tri navrata je bio šampion Primere, tu su još i četiri Kupa Kralja i Superkupa Španije.
Ognjen Mimović - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2024
SPORT
Zvezda promovisala novog mladog asa: „Ostvarila se želja cele moje porodice“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala