- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bura u Parizu posle Makronove izjave o slanju snaga u Ukrajinu: Ludost koja vodi u treći svetski rat

© Sputnik / Marijana KolakovićTrijumfalna kapija u Parizu
Trijumfalna kapija u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2024
Pratite nas
Izjava francuskog predsednika Emanuela Makron da se ne može isključiti mogućnost slanja snaga u Ukrajinu kako Rusija ne bi dobila rat izazvala je buru reakcija među opozicionim političarima u Francuskoj.
Lider stranke „Nepokorena Francuska“Žan-Lik Melanšon osudio je Makronovu izjavu. Prema njegovim rečima, perspektiva pokretanja rata protiv Rusije je ludost.
„Slanje snaga u Ukrajinu učiniće nas učesnicima sukoba. Rat protiv Rusije bio bio ludost. Ta verbalna vojna eskalacija jedne nuklearne države protiv druge velike nuklearne države je već neodgovoran čin“, napisao je Melanšon na društvenoj mreži „Iks“.
On se založio za početak mirovnih pregovora o Ukrajini.
Lider stranke „Patriote“ Florijan Filipo nazvao je Makrona „usijanom glavom“ i pozvao da se njegove namere blokiraju u parlamentu.
Filipo kaže da će slanje francuskih vojnika u Ukrajinu označiti početak trećeg svetskog rata.
„Slanje francuskih vojnika u Ukrajinu: Makron je lud…. To će očigledno biti rat sa Rusijom, treći svetski rat. Blokirajmo ga. Iskoristićemo član 35. Ustava o objavi rata“, napisao je on.
Francuska desničarka Marin le Pen je prokomentarisala da Makron možda pokušava da glumi vojnog zapovednika.
„Ne znam da li su svi svesni ozbiljnosti ove izjave. Emanuel Makron glumi vojnog zapovednika i tako neodgovorno govori o životu naše dece. Radi se o miru ili ratu u našoj zemlji“, napisala je lider parlamentarne stranke "Nacionalno okupljanje".
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala